19.08.2012 18:15

Airisa Penele ar Ravelu izcīna LJF kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Rīgā, sporta centrā "Kleisti", notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pēdējā piektā posma sacensības iejādē, pēc kurām kopvērtējumā sacensību galvenajā konkurencē galveno balvu izcīnīja Airisa Penele ar zirgu Ravelu no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

 

Penele ar Ravelu uzvarēja pēdējā posma sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā (73,00 %). Otrajā vietā Jūlija Tkačova ar Orfeju no jātnieku sporta kluba "Ambers" (65,21 %), trešajā vietā ārpus konkurences kopvērtējumā startējošā Lietuvas sportiste Sandra Sisojeva ar Forwater (62,25 %).

"Īpašu pārsteigumu nebija – jau vairākas reizes pēc kārtas ar Ravelu izcīnām šo titulu, tāpat kā uzvaras citās Latvijas sacensībās. Apbalvošanas ceremonijas laikā iedomājos, ka tagad beidzot būs jāsaskaita, cik šādu godalgu mans zirgs savā garajā sportista karjerā izcīnījis, jo nekad nevaru precīzi atbildēt uz šo jautājumu," LJF preses dienesta informācijā citēta Airisa Penele.

"Jāatzīst, ka pati gan piektā posma sacensībās Lielajā balvā visu neizpildīju tā, kā būtu vēlējusies, taču tas neatstāja iespaidu uz vietu sadali gan posmā, gan kopvērtējumā. Startēju brīvas izvēles programmā arī ar jauno zirgu Leru un esmu ļoti apmierināta ar startu."

LJF kausa izcīņa iejādē risinājās piecos posmos, kopvērtējumā tika ņemti vērā trīs labākie sasniegtie rezultātiem LJF kausa izcīņā, cīņā par Mazo kausu un Cerību kausu, kā arī pirmoreiz – amatieru konkurencē. Katrā no posmiem tiek dota iespēja sacensties arī citu meistarības un vecuma grupu jātniekiem, lai dotu iespēju apgūt pieredzi un kuplinātu sacensību programmu, tādējādi arī kopvērtējumā rezultāti tiek apkopoti vēl citās grupās.

Mazajā kausā kopvērtējumā pirmās trīs vietas ieguva Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments" pārstāves Agnese Kukaine ar Double Power, Gundega Krīgere ar Donnerwelle un Agnese Kukaine ar Londy Light. Cerību kausā pirmajā vietā ierindojās Agnese Dedze ar Doctor Wayne, bet amatieru konkurencē pirmā bija Marina Žagata ar Princi.