16.01.2018 22:07

Ķekavas basketbolisti ar uzvaru mājās spēlē iepriecina savus līdzjutējus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti ar uzvaru mājās spēlē iepriecina savus līdzjutējus arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā jau desmito uzvaru pēc kārtas izcīnījuši BK "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti. Savus līdzjutējus mājas spēlē līdzīgi iepriecināt neizdevās Carnikavas komandai, kas LBL trešās divīzijas spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Ķekavas basketbolisti savās mājās uzņēma "VEF skolas" audzēkņus. Pirmās ceturtdaļas pēdējās divās minūtēs laukuma saimnieki palika "sausā", kas ļāva viesiem iegūt pirmo vērā ņemamo pārsvaru (13:21). Otrās ceturtdaļas vidū starpība sasniedza arī desmit punktus (18:28), taču nākamajās sešās minūtēs jaunie vefieši realizēja tikai vienu soda metienu, un pārtraukumā ar krietniem "plusiem" jau devās ķekavieši – 42:29.

Drīz pēc spēles atsākšanās starpība jau pārsniedza 20 punktus (57:35), un arī rezervistu iesaistīšanās spēlē mājinieku ofensīvu nepiebremzēja – beigu rezultāts 91:61. Uzvarētāju rindās ar gūtiem punktiem atzīmējās 11 no spēlei pieteiktajiem 12 basketbolistiem, visvairāk guva Nauris Miezis (24), Mārtiņš Šteinbergs (13) un Niks Saknītis (10).

LBL2 turnīrā par 1.-12. vietu BK "Ķekava" (9-1) saglabā otro vietu aiz basketbola kluba "Jelgava" (10-1).

LBL trešās divīzijas turnīrā par 1.-8. vietu Carnikavas basketbolisti otrdien aizvadīja mājas spēli pret basketbola klubu "Jaunpils". Gandrīz visa cīņa aizritēja teju punkts punktā, sāncenšiem pārmaiņus pārņemot vadību. Carnikavieši pēdējo reizi priekšā bija ceturtās ceturtdaļas sākumā (58:57), un vēl divas minūtes līdz pamatlaika beigām deficīts bija tikai trīs punkti (66:69), tomēr galotni veiksmīgāk aizvadīja Jaunpils basketbolisti – 68:76.

Mājinieku sastāvā Jānis Ābols izcēlās ar 30 punktiem 12 atlēkušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm. Kristapam Odziņam 12 punktu, bet Dāvim Siliņam – 11 punkti, 10 bumbas un 5 piespēles. Carnikavas kluba bilance otrā posma turnīrā nu ir četras uzvaras un trīs zaudējumi.