14.01.2018 18:58

Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīna otro vietu stafetes sacensībās Oberhofā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīna otro vietu stafetes sacensībās Oberhofā www.kamanas.lv

Sezonas lielāko panākumu Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Oberhofas trasē Vācijā svētdien sasnieguši Latvijas kamaniņu braucēji, kuri komandu stafetes sacensībās izcīnīja otro vietu.

Latviju stafetes sacensībās šoreiz pārstāvēja krimuldiete Elīza Cauce, siguldietis Artūrs Dārznieks un Andris un Juris Šici. Viņi finišēja pēc divām minūtēm un 21,656 sekundēm, par 0,704 sekundēm piekāpjoties vienīgi galvenajiem favorītiem Vācijas sportistiem.

Aiz latviešiem palika Austrijas, ASV, Krievijas, Itālijas, Kanādas un vēl četru valstu komandas. Iepriekšējās četrās stafetes sacensībās šosezon Latvijas kamaniņu braucēji bija ieguvuši trīs piektās un vienu sesto vietu.


Svētdien priekšpusdienā notikušajās vīru individuālajās sacensībās, kurās kārtējo uzvaru izcīnīja vācietis Felikss Lohs, pirmo reizi sezonā labākais no latviešiem bija Artūrs Dārznieks, kurš abos braucienos uzrādīja 13.rezultātu un šādu vietu ieņēma arī summā. Uzvarētājam viņš zaudēja 0,651 sekundi.

Kristers Aparjods no Saulkrastiem braucienos bija 15.un 17. vietā un posmā ierindojās 16. pozīcijā 0,789 sekundes aiz Loha. Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk no Latvijas kamaniņu braucējiem vīru konkurencē ar 19. vietu ir Aparjods. Vienu vietu zemāk ir Inārs Kivlenieks, kurš Oberhofā Nāciju kausā piedzīvoja kritienu un pamatsacensībām nekvalificējās.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms paredzēts pēc nedēļas Lillehammerē, bet vēl pēc nedēļas pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā, kur līdz ar Pasaules kausa devīto posmu notiks arī Eiropas čempionāts.

Iepriekš:

Brāļiem Šiciem piektā vieta Pasaules kausa posmā Oberhofā