12.01.2018 16:53

Sekmīgs otrais brauciens nodrošina Martinam Dukuram trešo vietu Sanktmoricā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sekmīgs otrais brauciens nodrošina Martinam Dukuram trešo vietu Sanktmoricā ekrānšāviņš no ibsf.org

Skeletonists Martins Dukurs atgriezies uz Pasaules kausa izcīņas posma goda pjedestāla – piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē siguldietis ierindojās trešajā vietā. Tomass Dukurs ieņēma devīto vietu.

Pēc pirmā brauciena Martins un Tomass ieņēma salīdzinoši pieticīgu sesto un astoto vietu. Pārliecinošais līderis korejietis Sunbins Juns visus konkurentus apsteidza par sekundes četrām desmitdaļām un vairāk, toties otro vietu no desmitās šķīra tikai 0,27 sekundes, solot intriģējošu sacensību turpinājumu.

Izmaiņu ranga sarakstā pēc otrā brauciena patiešām netrūka, taču neviens nespēja apstrīdēt Juna pārākumu – arī otrajā braucienā viņš bija ātrākais un otrās vietas ieguvēja Akselu Jungu no Vācijas pārspēja par 0,87 sekundēm.

Martinam Dukuram trešais labākais rezultāts otrajā mēģinājumā ļāva pakāpties uz trešo pozīciju arī posma summā – Dienvidkorejas skeletonistam viņš zaudēja 1,10 sekundes. Aiz Martina dažu sekundes simtdaļu attāluma palika vācietis Gasners, krievs Tretjakovs un brits Pārsonss. Savukārt Tomass Dukurs otrajā braucienā uzrādīja devīto laiku un devītais palika arī summā (1,57 sekundes aiz Juna).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem visai pārliecinošs līderis ir Sunbins Juns (1545 punkti), kurš, pēc neoficiālas informācijas, nākamajā posmā pēc nedēļas Kēnigzē neplāno startēt un savās mājās mērķtiecīgi gatavosies ziemas olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to otrajā vietā esošajam Martinam Dukuram (1430 p.) ir labas izredzes izcīnīt vēl vienu Pasaules kausu. Tomass Dukurs kopvērtējumā atkāpies uz ceturto pozīciju (1256 p.), zaudējot 26 punktus Akselam Jungam.

Dāmu sacensības piektdien Sanktmoricā aizritēja bez Leldes Priedulēnas piedalīšanās – siguldiete šajā laikā piedalījās Starpkontinentālā kausa sacensības Altenbergā un izcīnīja otro vietu.