07.01.2018 16:01

Neveiksmīgo posmu Kēnigzē Latvijas kamaniņu braucēji noslēdz ar sesto vietu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Neveiksmīgo posmu Kēnigzē Latvijas kamaniņu braucēji noslēdz ar sesto vietu stafetē ekrānšāviņš no fil-luge.org

Nevienas vietas labāko desmitniekā individuālajās sacensībās un šosezon zemākā sestā vieta komandu stafetē – ar šādu bēdīgu bilanci Latvijas kamaniņu sporta izlase beigusi Pasaules kausa izcīņas sesto posmu Kēnigzē trasē Vācijā.

Komandu stafetē, kurā Latvijas sportisti bija ieņēmuši piekto vietu visās trijās līdzšinējās šīs sezonas sacensībās, šoreiz pārstāvēja Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un Andris un Juris Šici. Viņi finišēja pēc 2 minūtēm un 44,083 sekundēm.

Uzvarētājiem Itālijas kamaniņu braucējiem latvieši zaudēja 0,850 sekundes, bet no trešās vietas atpalika par 0,488 sekundēm. Ātrāki par Latvijas komandu šoreiz bija arī amerikāņi, austrieši, krievi un kanādieši, bet galvenie favorīti vācieši tika diskvalificēti.


Iepriekš notikušajās individuālajās sacensībās vīriem Latvijas kamaniņu braucējiem veicās tāpat, kā viņu kolēģiem dienu iepriekš – gandrīz visiem izdevās tikai viens veiksmīgs brauciens.

Siguldietis Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā bija devītais, bet pēc otrā noslīdēja uz 13. pozīciju. Artūrs Dārznieks pēc 28. rezultāta pirmajā mēģinājumā otrajā sasniedza 14. laiku un pakāpās uz 22. vietu. Savukārt Kristers Aparjods no Saulkrastiem, kurš bija 17. vietā pēc pirmā brauciena, otrajā piedzīvoja kritienu un palika pēdējais no finišējušajiem.

Tiesa, latvieši šajā ziņā nebija vienīgie. Pat sezonas līderis vācietis Felikss Lohs, kurš bija ātrākais pirmajā braucienā, otrajā rupji kļūdījās un palika tikai vienpadsmitais. Dubultuzvaru Kēngizē svinēja Austrijas kamaniņu braucēji Volfgangs Kindls un Armins Fraušers. Kindlam Kivlenieks summā zaudēja 0,389, Dārznieks – 0,949 un Aparjods – 9,614 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja F.Lohs (571 p.), bet Inārs Kivlenieks (173) un Kristers Aparjods (167) noslēdz otro divdesmitnieku.

Pasaules kausa septītais posms paredzēts 13. un 14. janvārī Oberhofas trasē.