06.01.2018 17:35

Latvijas kamaniņu braucēji otrajā desmitā Pasaules kausa posmā Kēnigzē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucēji otrajā desmitā Pasaules kausa posmā Kēnigzē Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Nevienam no Latvijas kamaniņu braucējiem neizdevās iekļūt starp pirmo desmit vietu ieguvējiem Pasaules kausa izcīņas sestā posma pirmajā dienā Kēnigzē trasē Vācijā. Augstāko vietu no latviešiem ieguva brāļi Šici, kuri divnieku ekipāžu konkurencē ieņēma 12. vietu.

Siguldieši Andris un Juris Šici braucienos uzrādīja divpadsmito un devīto rezultātu. Summā viņi 1,661 sekundi zaudēja posma uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam, kuriem izdevās tikai otro reizi sezonā pārspēt savus tautiešus, kopvērtējuma līderus Toniju Egertu un Sašu Benekenu.

Vienu pozīciju aiz brāļiem Šiciem ieņēma Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+1,761 s), bet ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču ierindojās 16. vietā (+2,231 s). Sezonas kopvērtējumā Šici ieņem piekto pozīciju.

Uz vietu pirmajā desmitniekā dāmu sacensībās pretendēja krimuldiete Elīza Cauce, kura pēc pirmā brauciena bija 11. pozīcijā. Tomēr otrajā braucienā viņa sasniedza vien 17. laiku un summā ieņēma 16. vietu 1,447 sekundes aiz uzvarētājas Natālijas Geizenbergeres.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem 23 dalībnieču konkurencē ierindojās 19. vietā (+1,849 s), bet siguldiete Ulla Zirne palika 21. vietā (+2,217 s).

Svētdien Kēnigzē notiks sacensības vīriem, kurās piedalīsies Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks un piektdienas Nāciju kausa uzvarētājs Inārs Kivlenieks, kā arī komandu stafete.