05.01.2018 17:20

Lelde Priedulēna izcīna ceturto vietu Altenbergā, abi brāļi Dukuri ārpus trijnieka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Priedulēna izcīna ceturto vietu Altenbergā, abi brāļi Dukuri ārpus trijnieka ekrānšāviņš no ibsf.org

Latvijas skeletoniste siguldiete Lelde Priedulēna izcīnījusi ceturto vietu piektdien Altenbergas trasē Vācijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās, atkārtojot savu karjeras labāko rezultātu. Savukārt vīru sacensībās abi brāļi Dukuri pirmo reizi sezonā palika ārpus labāko trijnieka.

2018. gada pirmajā Pasaules kausa posmā Priedulēna uz augstu vietu pieteicās jau pirmajā braucienā, kad ļoti labi veica trases augšdaļu, beigās pieļāva dažas kļūdas, tomēr finišā bija sestā 0,86 sekundes aiz tābrīža līderes vācietes Žaklīnas Lēlingas.

Toties otro mēģinājumu Lelde veica nevainojami un bija ātrākā no visām dalībniecēm, vienlaikus par ceturtdaļsekundi uzlabojot pirmajā braucienā sasniegto laiku. Summā tas viņai ļāva apsteigt divas konkurentes un ceturto reizi karjerā iegūt ceturto vietu.

Pārākas par siguldieti Altenbergā bija tikai trīs mājinieces Vācijas skeletonistes – Lēlinga, kurai Lelde zaudēja 0,73 sekundes, kā arī Tina Hermana un Anna Fernšteda.

Neveiksmīgi sacensības Altenbergā izvērtās brāļiem Dukuriem, kuriem katram izdevās tikai pa vienam kvalitatīvam mēģinājumam.

Martins pēc pirmā brauciena bija tikai devītajā pozīcijā 1,12 sekundes aiz līdera korejieša Sunbina Juna, taču otrais labākais laiks otrajā mēģinājumā palīdzēja pakāpties uz piekto vietu. Uzvarētājam un Pasaules kausa kopvērtējuma līderim Junam Martins summā zaudēja 1,21 sekundi.

Otrajā vietā ierindojās Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas (+0,39 s), trešajā – Kristofers Grotērs no Vācijas (+0,76 s). Savukārt viens no konkurentiem, ko otrajā braucienā apsteidza Martins Dukurs, bija viņa vecākais brālis Tomass. Pirmajā braucienā viņš uzrādīja trešo rezultātu, taču otrajā bija tikai desmitais ātrākais un summā palika sestais vietā 1,35 sekundes aiz Sunbina Juna.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijās nostiprinājies Dienvidkorejas skeletonists (1320 p.), viņam seko abi siguldieši – Martinam 1230 punkti, Tomasam 1104.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Lelde Priedulēna pakāpusies uz devīto vietu (824 punkti), bet visai pārliecinoša līdere ir Žaklīna Lēlinga (1227 p.).