17.08.2012 10:45

"LDE/Miesnieki" nostiprinās vadībā Latvijas regbija čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"LDE/Miesnieki" nostiprinās vadībā Latvijas regbija čempionātā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ķekaviešiem sestā uzvara pēc kārtas, "Garkalne/Livonia" regbisti piedzīvo otro neveiksmi piecās spēlēs.

 

 

Latvijas čempionātā, kas atsācies pēc neliela pārtraukuma, "LDE/Miesnieki" interesantā un negaidītiem pavērsieniem bagātā turnīra līdervienību cīņā pārāki ar 28:13 (8:10) pārspēja "Eži/LMT" komandu, bet "Garkalne/Livonia" piekāpās pašreizējiem Latvijas čempioniem kluba "Kalve" regbistiem 12:22 (7:17).

"Miesnieku" un "Eži/LMT" spēles rezultātu atklāja "eži" – Kristaps Bērziņš pēc izrāviena piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, un pēc tam pats precīzi izpildīja realizācijas sitienu, izvirzot savu komandu vadībā 7:0. "Miesnieki" pēc brīža atbildēja ar precīzi izpildītu Andreja Aleksandrova soda sitienu, samazinot rezultāta starpību līdz 3:7.

Turpinājumā piezemējumu "LDE/Miesnieku" labā guva Jānis Skuja, izvirzot vadībā savu komandu ar 8:7. Taču pirmā puslaika beigās Kristaps Bērziņš precīzi sita soda sitienu, atgūstot "Ežiem" vadību 10:8, informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Otrā mača daļa iesākās ar vēl vienu Bērziņa precīzu soda sitienu – 13:8. Taču atlikušajā laikā punktus guva vairs tikai "Miesnieki". Vispirms Edgars Cīrulis ar piezemējumu panāca neizšķirtu 13:13, tad Aleksandrovs ar precīzu soda sitienu izvirzīja "Miesniekus" vadībā (16:13), vēl viens piezemējums izdevās Skujam (21:13) un visbeidzot bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Aldis Augstkalns, bet Aleksandrovs precīzi sita realizācijas sitienu – 28:13.

"Esmu patiesi priecīgs, jo pēdējās spēlēs "Ežiem" bijām zaudējuši," gandarīts bija "LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris. "Otrajā puslaikā spēlējām pavisam droši. Gribu paslavēt savas komandas aizsargus. Šoreiz viņi darbojās daudz labāk nekā iepriekšējās spēlēs."

"Kalve" un "Garkalne/Livonia" komandu spēles sākumā "Kalve" izvirzījās vadībā 17:0, un tikai šajā brīdī garkalnieši atbildēja ar Kārļa Birkenfelda piezemējumu un Norberta Bekmaņa realizācijas sitienu. Otrajā puslaikā "Kalves" pārākumu nostiprināja Andrejs Meļņikovs, bet Ainārs Bērziņš samazināja rezultāta starpību līdz 12:22.

"LDE/Miesnieki" ar sešām uzvarām sešās spēlēs nostiprinājušies turnīra tabulas līderpozīcijās, bet "Garkalne/Livonia" regbistiem tas bija otrais zaudējums piecos mačos, un tabulā viņi ieņem trešo vietu. Klubi Latvijas čempionātā gan aizvadījuši dažādu spēļu skaitu.

Sestdien plkst. 14 Baldonē vietējais regbija klubs uzņems Liepājas komandu "Vikingi/Grobiņa".