21.12.2017 15:21

Ziemas olimpiskajās spēlēs startēs desmit Latvijas kamaniņu braucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas olimpiskajās spēlēs startēs desmit Latvijas kamaniņu braucēji arhīvs

Februārī gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā kvalificējušies visi Latvijas kamaniņu sporta izlases sportisti. Latvija arī ieguvusi maksimālo kvotu skaitu, un Phjončhanā startēs trīs vīri, trīs dāmas un divas divvietīgās ekipāžas.

Kā informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā, par ceļazīmēm uz Phjončhanu šosezon cīnās 15 Latvijas kamaniņu braucēji. Pēc pirmajiem pieciem Pasaules kausa posmiem noskaidrots, ka visi sportisti ir izpildījuši olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvus. Savukārt Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) apstiprinājusi, ka Latvija ir ieguvusi arī maksimālo kvotu skaitu. Tas nozīmē, ka pieci sportisti uz olimpiskajām spēlēm nedosies, lai gan ir izpildījuši normatīvu.

Izlases treneri pirms sezonas sākuma izveidoja īpašu punktu skaitīšanas sistēmu, pēc kuras noteiks, kuri sportisti iegūs kvotu vietas. Pēc treniņbraucieniem Dienvidkorejā un pirmajiem pieciem Pasaules kausa posmiem vīru konkurencē Kristeram Aparjodam ir 18 punktu, Ināram Kivleniekam 15, Rikam Kristenam Rozītim un Artūram Dārzniekam pa 3 un Kristapam Mauriņam 1 punkts,

Dāmu vērtējumā Elīzai Caucei ir 13 punktu, Ulla Zirnei 11, Kendijai Aparjodei 8 un Elīnai Ievai Vītolai 2 punkti. Divnieku konkurencē Andrim un Jurim Šiciem ir 35 punkti, Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam 24, bet Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam 6 punkti.

Izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis apstiprinājis, ka olimpieši dāmu un divnieku konkurencē jau ir skaidri, bet par pēdējo vietu vīru konkurencē sacentīsies siguldieši Dārznieks un Rozītis. Pasaules kausa izcīņa janvārī turpināsies Kēnigzē, Oberhofā, Lillehammerē un mēneša beigās Siguldā, kur vienlaikus norisināsies arī Eiropas čempionāts. Tad arī kļūs zināms pilnais olimpiskās komandas sastāvs.

K. Dumpis atzīst, ka sezonas sākumā bija gaidījis labākus rezultātus: "Ar tehniku viss neaizgāja, kā vajadzēja, kā arī bija pārāk daudz kļūdu, braucot trasē. Tas neļauj pacīnīties par augstākām vietām. Kēnigzē vēl testēsim tehniku, pēc tam jau būsim piesardzīgāki, jo būs jācīnās par labākiem starta numuriem olimpiskajās spēlēs."