16.12.2017 20:53

Kamaniņu braucējiem pirmais pjedestāls sezonā – brāļi Šici trešie Leikplesidā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucējiem pirmais pjedestāls sezonā – brāļi Šici trešie Leikplesidā ekrānšāviņš no fil-luge.org

Latvijas kamaniņu braucēju neveiksmes Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā Leikplesidā (ASV) sestdien izdevās pārtraukt Andrim un Jurim Šiciem. Sprinta kausa sacensībās divnieku ekipāžām siguldieši izcīnīja trešo vietu, sagādājot Latvijas izlasei pirmo godalgoto vietu sezonā.

Sprinta kausa sacensībās piedalās pa 15 labākajiem sportistiem pēc konkrētā Pasaules kausa posma rezultātiem – brāļi Šici dienu iepriekš bija ierindojušies necilajā 11. vietā. Taču sestdien lieliski veica vienīgo braucienu, piekāpjoties šosezon gandrīz nepārspējamajiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam, kā arī austriešiem Peteram Pencam un Georgam Fišleram. Aiz latviešiem palika divas mājinieku amerikāņu ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējumā Šici pakāpušies uz piekto vietu (347 p.), bet pārliecinoši līderi ir Egerts/Benekens (685 punkti no 700 iespējamiem).

Sprinta kausa vīru sacensībās vienīgais Latvijas pārstāvis Inārs Kivlenieks ierindojās 11. vietā, bet dāmām Ulla Zirne palika 14. vietā.

Iepriekš notikušajās Pasaules kausa pamatsacensībās dāmām Ulla Zirne ar 13. un 12. laikiem braucienos summā ieņēma 12. vietu 0,750 sekundes aiz uzvarētājas Natālijas Geizenbergeres no Vācijas. 18. pozīciju ieņēma Elīza Cauce – 17. un 18. rezultāti braucienos un 1,254 sekunžu atpalicība no uzvarētājas. Savukārt saulkrastiete Kendija Aparjode šoreiz pamatsacensībām nekvalificējās. Sezonas kopvērtējumā visaugstāk no latvietēm ir Cauce, kura ieņem 13. vietu.


Iepriekš:

Kamaniņu braucēji Leikplesidā ārpus labāko desmitnieka