15.12.2017 22:30

Kamaniņu braucēji Leikplesidā ārpus labāko desmitnieka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Leikplesidā ārpus labāko desmitnieka arhīvs

Pieticīgus rezultātus uzrādījuši Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa izcīņas piektā posma pirmās dienas sacensībās Leikplesidā (ASV). Labākie bija Andris un Juris Šici, kuri divnieku ekipāžu sacensībās ieņēma 11. vietu, kā arī Inārs Kivlenieks, kurš vīru konkurencē bija trīspadsmitais.

Divnieku ekipāžu sacensībās no trim latviešu duetiem pie rezultāta tikai siguldieši Andris un Juris Šici, kuri ar 9. un 12. rezultātu braucienos summā ierindojās 11. vietā. Posma uzvarētājiem vāciešiem Egertam/Benekenam viņi zaudēja 1,353 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici ieņem sesto vietu.

Ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā krita, bet Pēteris Kalniņš un Oskars Gudramovičs piedzīvoja kritienu treniņā pirms sacensībām un uz starta neizgāja.

Vīru vieninieku sacensībās Inārs Kivlenieks pēc pirmā brauciena noslēdza labāko desmitnieku, bet otrajā bija trīspadsmitais ātrākais un šādu vietu ieņēma arī posma summā. Dubultuzvaru Leikplesidā svinēja Krievijas sportisti Romans Repilovs un Semjons Pavļičenko, uzvarētājam Kivlenieks zaudēja sekundes astoņas desmitdaļas. Jāatzīmē, ka dienu iepriekš Nāciju kausa sacensībās Inārs izcīnīja trešo vietu.

19. pozīcijā ar 24. un 19. laiku braucienos ierindojās Kristers Aparjods no Saulkrastiem (+1,269 s), bet 29. vietā (31., 22.) palika Artūrs Dārznieks no Siguldas (+1,794 s). Riks Kristens Rozītis, kurš šosezon līdz šim bijis stabilākais no Latvijas vīriem, un Kristaps Mauriņš nepārvarēja kvalifikāciju un pēc neveiksmīgiem braucieniem Nācijas kausā Pasaules kausa pamatsacensībās neiekļuva.

Sestdien plkst. 16.30 pēc Latvijas laika Leikplesidā sāksies sacensības dāmām, bet plkst. 19.05 notiks sprinta sacensības, kurās startēs pa 15 labākajiem šajā Pasaules kausa posmā katrā disciplīnā.