15.12.2017 17:19

Martins Dukurs kļuvis par deviņkārtējo Eiropas čempionu (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs kļuvis par deviņkārtējo Eiropas čempionu (papildināta) ekrānšāviņš no ibsf.org

Pasaules titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien kļuvis vēl par vienu godalgu bagātāks. Sacensībās Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā viņš 50. reizi karjerā vinnēja Pasaules kausa izcīņas posmā un vienlaikus arī izcīnīja devīto Eiropas čempiona titulu.

Sev allaž ērtajā Īglsas trasē Martins Dukurs līderpozīcijas uzņēmās pirmajā braucienā, kurā finišēja par 0,07 sekundēm ātrāk nekā pēdējo triju Pasaules kausa posmu uzvarētājs Sunbins Juns no Dienvidkorejas. Tomass Dukurs brālim zaudēja precīzi pussekundi un pēc pirmā mēģinājuma ieņēma piekto pozīciju Pasaules kausa un ceturto pozīciju Eiropas čempionāta ieskaitē – viņam priekšā bija krievs Tregubovs un vācietis Grotērs.

Savu meistarību Martins apliecināja ar labāko rezultātu arī otrajā braucienā un summā Junu pārspēja par 0,15 sekundēm. Trešo vietu Pasaules kausa posmā ieguva Ņikita Tregubovs no Krievijas (+0,49 s), kuram arī Eiropas čempiona sudraba medaļa.

Diemžēl pēdējo divu gadu panākumus neizdevās atkārtot Tomasam Dukuram, kurš šoreiz palicis bez Eiropas čempionāta godalgas. Otrajā braucienā ar septīto rezultātu viņš zaudēja vienu pozīciju vācietim Jungam un posmu noslēdza sestajā vietā Pasaules kausa vērtējumā un piektajā vietā Eiropas čempionātā (1,14 sekundes aiz Martina).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Sunbins Juns (1095 punkti), viņam seko Martins (1046) un Tomass (928) Dukuri.

Eiropas čempionāta labāko sešniekā dāmu sacensībās izdevās iekļūt arī Leldei Priedulēnai. Braucienos viņa uzrādīja astoto un 15. rezultātu, summā uzvarētājai Jeļenai Ņikitinai no Krievijas zaudēja 1,25 sekundes un ar Mariju Orlovu dalīja devīto vietu Pasaules kausa posmā un sesto vietu Eiropas čempionātā.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)