08.12.2017 17:21

Martinam Dukuram otrā vieta Vinterbergas posma vienīgajā braucienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martinam Dukuram otrā vieta Vinterbergas posma vienīgajā braucienā ekrānšāviņš no ibsf.org

Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā laika apstākļu dēļ vietas tika sadalītas pēc viena brauciena rezultātiem. Martins Dukurs ieņēma otro vietu aiz korejieša Sunbina Juna, bet Tomass Dukurs ierindojās piektajā vietā.

Spēcīgā sniegputeņa un piesniegušās trases dēļ sacensību rīkotāji bija spiesti atcelt otro braucienu, līdz ar to par posma uzvarētāju kļuva Sunbins Juns. Martins Dukurs viņam pirmajā braucienā zaudēja sekundes sešas simtdaļas un par divām desmitdaļām apsteidza trešās vietas ieguvēju Deivu Greščišinu no Kanādas.

Tomass Dukurs Dienvidkorejas skeletonistam zaudēja 0,44 sekundes un ieņēma piekto vietu.

Līderpozīcijās Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem ar 885 punktiem nostiprinājies Juns, viņam ar 821 punktu seko M. Dukurs, bet T. Dukurs ar 752 punktiem ir trešais.

Iepriekš spēcīga sniegputeņa laikā Vinterbergā notika sacensībās skeletonistēm, kurās pieticīgo 14. vietu ieņēma ar ceļgala savainojumu startējošā siguldiete Lelde Priedulēna. Pēc kļūdas pirmā brauciena startā viņa ieņēma tikai 16. vietu, bet astotais rezultāts otrajā mēģinājumā ļāva viņai pakāpties par divām pozīcijām.

Par posma uzvarētāju kļuva Žaklīna Lēlinga no Vācijas, kurai Priedulēna summā zaudēja 1,93 sekundes. Savukārt trešo vietu ieņēma Jeļena Ņikitina no Krievijas, kurai Starptautiskā Olimpiskā komiteja atņēma Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļu un Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, ko vēlāk IBSF Uzklausīšanas komisija gan atcēla.