08.12.2017 09:37

Kamaniņbraucējs Rozītis uzvar Nāciju kausa Kalgari, Cauce trešā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņbraucējs Rozītis uzvar Nāciju kausa Kalgari, Cauce trešā www.fil-luge.org

Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms kamaniņu sporta Kalgari trasē Kanādā sācies ar kvalifikācijas sacebnsībām jeb Nāciju kausu, kurā, nestartējot sezonas ranga līderiem, diviem Latvijas sportistiem izdevies iekļūt labāko trijniekā.

Vīru konkurencē pirmo vietu izcīnīja siguldietis Riks Kristens Rozītis, kurš tuvāko sekotāju amerikāni Takeru Vestu apsteidza par 0,016 sekundēm. Pamatsacensībām, uzrādot sesto rezultātu, kvalificējās arī Artūrs Dārznieks, bet Ināram Kivleniekam (19. vieta) un Kristapam Kauriņam (23. vieta) šis Pasaules kausa posms ies secen.

Dāmu konkurencē visas trīs Latvijas kamaniņu braucējas iekļuva labāko sešniekā un kvalificējās pamatsacensībām. Pirmo trijnieku noslēdza krimuldiete Elīza Cauce, ceturtā bija Ulla Zirne no Siguldas un sestā Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Vietu Pasaules kausa posmā nopelnīja arī divnieku ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuri finišēja piektajā vietā.

Pēc iepriekšējo posmu rezultātiem vietas Pasaules kausa posma pamatsacensībās bez piedalīšanās Nāciju kausā jau nodrošinājuši Kristers Aparjods, Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Divnieku un vīriešu sacensības Kalgari norisināsies piektdien vēlu vakarā un naktī uz sestdienu pēc Latvijas laikā, bet dāmas un stafešu komandas sacentīsies sestdien no plkst. 18.40 (tiešraides "Lattelecom" televīzijā, kanālā "Best4Sport TV").