04.12.2017 11:38

Siguldietis Ardis Daniels Bedrītis kļuvis par Latvijas absolūto čempionu badmintonā junioriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietis Ardis Daniels Bedrītis kļuvis par Latvijas absolūto čempionu badmintonā junioriem Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā badmintonā junioriem uzvaras visos trijos turnīros izcīnīja mājinieks, Rīgas Valsts tehnikuma audzēknis Ardis Daniels Bedrītis, kurš līdz ar to nodrošināja absolūtā čempiona titulu.

Vienspēļu turnīra finālā viņš ar 21:19, 23:21 pārspēja citu Siguldas badmintona kluba pārstāvi un savu dubultspēļu partneri Patriku Krūzi. Pāru cīņās Ardis un Patriks izšķirošajā mačā par čempionu titulu uzvarēja Artūru Ķelpi un Mairi Loiko no Valmieras 21:13, 22:20. Bet jaukto dubultspēļu turnīrā A.D. Bedrītis čempiona titulu ieguva duetā ar Liānu Lenceviču, finālā pieveicot A. Ķelpi un Diānu Stogniju (RSP/RBS) 21:7, 21:19.

L. Lenceviča otru Latvijas čempiones titulu izcīnīja dubultspēļu turnīrā, kurā kopā ar Unu Bergu no Valmieras finālā pieveica Amandu Azarovu no Siguldas un Diānu Stogniju 21:12, 21:11. Savukārt vienspēļu finālā viņa savai partnerei piekāpās 18:21, 8:21 un ieguva sudraba medaļu.

Siguldieši Latvijas junioru čempionātā ieguva vēl arī vairākas bronzas medaļas. Dubultspēlēs juniorēm tas bija pa spēkam Diānai Aleksejevai un Artai Priedniecei, bet junioriem – Alenam Zandovskim pārī ar Paulu Eliasu Rozenvaldu no Jelgavas.

Latvijas junioru čempionāts Siguldā pulcēja 52 Latvijas spēcīgākos juniorus no Liepājas, Talsiem, Jelgavas, Olaines, Salaspils, Siguldas, Cēsīm, Valmieras un Rīgas. Uz Latvijas čempionātu sākotnēji tika pieteikti 74 spēlētāji, taču Latvijas čempionātā varēja piedalīties tikai 24 dalībnieki vīriešu vienspēlēs, 24 dalībnieces sieviešu vienspēlēs, 12 pāri vīriešu dubultspēlēs, 12 pāri sieviešu dubultspēlēs un 16 pāri jauktajās dubultspēlēs. Dalībnieki uz Latvijas čempionātu kvalificējās saskaņā ar Latvijas badmintona reitingu 21. novembrī.