14.08.2012 16:31

"Igaunijas ādažnieks" pārāks par vietējo

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kārlis Bole Kārlis Bole "MX Ādaži"

Eiropas čempionāta pēdējā posmā kvadriciklu klasē Ķeguma motokompleksā ''Zelta Zirgs'' startēja arī divi "MX Ādaži" komandas braucēji – latvietis Kārlis Bole juniors un igaunis Prīts Jarvlo.

 

Sestdien tika aizvadīti brīvie treniņi un kvalifikācijas sesija, pēc kuras rezultātiem tika noskaidrota secība, kādā "kvadru" klases sportisti stāsies pie starta barjeras svētdienas finālbraucienos. Jarvlo ieņēma septīto vietu, bet Bole noslēdza pirmo desmitnieku.

Svētdien pirmajā sacīkšu braucienā Kārlis finišēja 18. vietā 23 dalībnieku konkurencē, bet otrajā ieņēma 16. pozīciju, posma kopvērtējumā ierindojoties 17. vietā. Igauņu motobraucējam gāja krietni labāk – attiecīgi astotā un piektā vieta braucienos un sestā summā.

12. vietu Ķegumā sasniedza Ikšķiles motokluba "Elkšņi" pārstāvis Kristaps Veinbergs (braucienos 11. un 13. pozīcija), bet labākais no Latvijas kvadriciklu braucējiem bija tukumnieks Edgars Meņģelis no "Rodeo MX Racing Team" – ceturtā vieta.

Par Eiropas čempionāta posma uzvarētāju kļuva francūzis Žeremī Varnjā, kurš bija ātrākais abos braucienos.

Turpat Ķegumā notikušajā pasaules čempionāta posmā motokrosā blakusvāģu klasē pirmo reizi vēsturē uz katra no goda pjedestāla pakāpieniem atradās kāds no Latvijas sportistiem. Par posma uzvarētājiem kļuva Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar kantētāju latvieti Kasparu Stupeli, otrajā vietā ierindojās deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes pārī ar Lauri Daideru, bet trešie kopvērtējumā bija beļģis Joriss Hendrikss ar Kasparu Liepiņu.