04.12.2017 10:31

Vasiļjevs un Ņikitina ar augstvērtīgiem rezultātiem Mārupē kļūst par Latvijas čempioniem daiļslidošanā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vasiļjevs un Ņikitina ar augstvērtīgiem rezultātiem Mārupē kļūst par Latvijas čempioniem daiļslidošanā ekrānšāviņš no youtube.com; video - Dailslidosana Latvia

Latvijas daiļslidotāji Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina svētdien Mārupes ledus hallē pieticīgā konkurencē, bet ar augstvērtīgiem rezultātiem tika kronēti par Latvijas čempioniem.

Vasiļjevs pieaugušo vīriešu konkurencē sacensībās bija vienīgais dalībnieks. Sestdien īsajā programmā viņš par savu priekšnesumu nopelnīja 86,97 punktus, kamēr svētdien sekojošajā izvēles programmā viņam 150,85 punkti. Summā Latvijas sportists līdz ar to nopelnīja 237,82 punktus, par tikai nedaudz vairāk ka punktu atpaliekot no personīgā rekorda.


Savukārt Ņikitina īsajā programmā sestdien nopelnīja 58,08 punktus, bet izvēles programmā nopelnīja 124,96, par Latvijas čempioni kļūstot ar 183,04 punktiem. Viņas vienīgā konkurente šajās sacensībās bija Darja Šatibelko, kura abu programmu summā ieguva tieši 114 punktus.

Zīmīgi, ka Ņikitinas uzrādītais rezultāts būtu jauns personīgais rekords, taču Latvijas čempionātā iegūtie punkti šajā rādītājā netiek skaitīti. Pašreiz viņas rekords ir 165,60 punkti.

Sākotnēji bija paredzēts, ka sieviešu sacensībās varētu startēt arī šo sezonu neveiksmīgi iesākusī Angelina Kučvaļska, tomēr veselības problēmu dēļ viņa nestartēja.


Savukārt junioru konkurencē par Latvijas čempioniem kļuva Kims Georgs Pavlovs un Anete Lāce, kamēr deju pāru konkurencē kā vienīgie sacensībās piedalījās Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss.

Pērn par Latvijas čempioniem pieaugušo konkurencē kļuva tieši Vasiļjevs un Kučvaļska.

Latvijai ceļazīmi uz nākamā gada februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ar izcīnītu 22. vietu pasaules čempionātā pavasarī nodrošināja Kučvaļska, tiesa, šosezon viņa startē ļoti pieticīgi, tāpēc pēdējā laikā tiek prognozēts, ka pie ceļazīmes tiks Ņikitina.

Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) noteikusi, ka izvēloties sportisti, kura dosies uz olimpiskajām spēlēm, tiks vērtēti divi labākie rezultāti ISU Izaicinājuma sērijas sacensībās, bet pašlaik Ņikitina izvirzījusies neapstrīdamas favorītes lomā. Gadījumā, ja rezultāti būs līdzvērtīgi, priekšroka tiks dota ceļazīmi izcīnījušajai Kučvaļskai.

Latvija ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994. gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta vīru un dāmu konkurencē.

Vasiļjevs, kurš augustā nosvinēja pilngadību, pavasarī izcīnīja 14. vietu pasaules čempionātā, kas ļāva Latvijai garantēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.