01.12.2017 18:33

Ķekavas kluba florboliste atzīta par labāko Latvijas izlasē pasaules čempionāta pirmajā spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas kluba florboliste atzīta par labāko Latvijas izlasē pasaules čempionāta pirmajā spēlē instagram.com

Anna Ankudinova no "Ķekavas Bulldogs" florbola kluba tika atzīta par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā piektdien Bratislavā startējušā pasaules čempionāta pirmajā spēlē, kurā latvietes piekāpās Čehijas izlasei.

A grupas pirmās kārtas spēle Latvijas florbolistēm sākās necerēti veiksmīgi. Jau astotajā minūtē viņas bija vadībā 3:0, turklāt otros un trešos vārtus pretuzbrukumos guva ķekavietes – pasaules čempionātu debitante Anna Ankudinova un Elīza Elizabete Bērziņa no FK "Ķekava" komandas.

Turpinājumā četru pasaules labāko dāmu florbola izlašu skaitā esošā Čehijas izlase tomēr pierādīja savu pārākumu. Vēl līdz pirmās trešdaļas beigām čehietes iemeta četrus vārtus un izvirzījās vadībā, bet otrajā un trešajā periodā guva vēl pa diviem vārtiem un sagādāja Latvijas izlasei zaudējumu 3:8.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas florbolistes Čehijai zaudēja 2:15, bet pērn pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā 0:7, liecina Latvijas Florbola savienības informācija.

A apakšgrupā latvietes vēl tiksies ar Norvēģijas un Somijas valstsvienībām. A un B grupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās izlases aizvadīs astotdaļfināla spēles ar rangā zemāk esošo C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām