01.12.2017 15:31

Pasaules kausa trešajā posmā startēs visa Latvijas kamaniņu sporta izlase

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (vidū) Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (vidū) Maija Tīruma

Veiksmīgi Latvijas sportistiem sācies Pasaules kausa trešais posms kamaniņu sportā Altenbergas trasē Vācijā. Kvalifikācijas jeb Nāciju kausa sacensībās divnieku ekipāžām uzvaru piektdien izcīnīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, vīru konkurencē otrais bija Inārs Kivlenieks, bet pamatsacensībām kvalificējās visi Latvijas sportisti.

Vīru sacensībās Inārs Kivlenieks aizvadīja otru labāko braucienu starp visiem sportistiem, par 0,191 sekundi piekāpjoties vien vācietim Andijam Langenhanam. Kristapam Mauriņam un Artūram Dārzniekam attiecīgi 13. un 17. vieta, kas abiem sportistiem nodrošina vietu pamatsacensībās.

"Sezonas sākums ir padevies diezgan interesants, katru nedēļu braucu ar citādāku ekipējumu, mēģinu atrast optimālo un ātrāko no tehnikas kombinācijām. Mērķis ir līdz sezonas otrajai pusei jau braukt ar to, kas būs ātrākais un stabilākais variants. Pagaidām daudz eksperimentu vēl priekšā. Žēl, ka tāpēc ir nestabili rezultāti, bet viss pakārtots augstiem mērķiem," Latvijas Kamaniņu sporta preses dienestam komentēja I. Kivlenieks.

Starp dāmām labākais rezultāts no latvietēm bija Ullai Zirnei, kura finišēja septītajā vietā 0,290 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Džesikas Tībelas. 12. un 13. vieta attiecīgi Kendijai Aparjodei un Elīnai Ievai Vītolai, kuras arī svētdien startēs Pasaules kausa posmā. Juniorei Vītolai šī turklāt būs debija Pasaules kausa izcīņā. Nāciju kausā juniorēm Sigitai Bērziņai un Andai Upītei 16. un 23. vieta, taču abas jaunās sportistes startēja ārpus konkurences bez pretenzijām uz vietu pamatsacensībās.

Divnieku ekipāžu sacensībās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš aizvadīja stabilu braucienu, kas ļāva izcīnīt uzvaru, tuvākos sekotājus vāciešus Lefleru/Berkesu apsteidzot par 0,044 sekundēm. Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam devītā vieta, 0,320 sekundes aiz Gudramoviča/Kalniņa, kas viņiem nodrošināja vietu pamatsacensībās. Junioru ekipāžai Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 16. vieta, taču arī viņi startēja ārpus konkurences.

Andris un Juris Šici, Elīza Cauce, Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis dalību Pasaules kausa pamatsacensībās jau ir nodrošinājuši. Kopā šajā posmā startēs 15 Latvijas sportisti.

Sestdien plkst. 10.10 sacensības sāks divnieku ekipāžas un 12.55 vīri, bet svētdien 11.00 starts dāmām un 14.10 sezonas otrās stafetes sacensības.