30.11.2017 10:34

Garkalnes novada pārstāvim sudrabs pasaules čempionātā kamanu suņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes novada pārstāvim sudrabs pasaules čempionātā kamanu suņu sportā publicitātes

Polijā notikušajā pasaules čempionātā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Latvijas komanda nopelnījusi vienu medaļu, ko, izcīnot otro vietu četru suņu velokamanu klasē, sarūpēja Mārtiņš Kristons no Berģiem. Devītais viena suņa skutera klasē bija carnikavietis Artūrs Jakobsons.

Ar labiem rezultātiem no pasaules čempionāta bezsniega apstākļos, kas norisinājās Polijas austrumu ciematā Kožlē, atgriezušies Latvijas izlases dalībnieki kamanu suņu sportā. Sacenšoties ar trīsdesmit citu valstu pārstāvjiem, mūsējie spēja četros vērtējumos iekļūt labāko desmitniekā un vienreiz arī trijniekā, informēja Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Lielākās cerības saistījās ar Mārtiņu Kristonu. Vairākkārtējais Baltijas un Latvijas čempions attaisnoja uz sevi liktās cerības un 20 dalībnieku konkurencē četru suņu velokamanu klasē 4,6 km distancē piekāpās tikai Filipam Hoferam no Francijas, izcīnot sudraba medaļu. Mārtiņš ar uzvarētāju pēc pusdistances ar uzrādītu vienādu laiku (10:19,3) atrādās dalītā līderpozīcijā, bet otrajā distances daļā nācās piekāpties francūzim par pusminūti.

Otru augstvērtīgāko rezultātu mūsējo rindās uzrādīja carnikavietis Artūrs Jakobsons, kurš viena suņa skutera klasē 3,8 km distancē ieguva devīto vietu. Artūrs pēc pusdistances bija vienpadsmitais, bet otrajā daļā nodemonstrēja izturību un apsteidza divus konkurentus, tādējādi iekļūstot desmitniekā un tikai vienu sekundi piekāpjoties astotajai vietai.

Savukārt Raimonds Kleinbergs 6,8km distances viducī baikdžoringā (MTB riteņbraucējs aiz suņa) veterānu grupā bija astotais, bet beigu daļā čehs un itālis apsteidza Raimondu, tādējādi rīdzinieks noslēdza desmitnieku. Ļoti tuvu tam, lai atkārtotu tēva panākumu, bija Ginta Kleinberga, kura elites grupā sievietēm 6,3 km distancē baikdžoringā 32 dalībnieču vidū beigu daļā kāpa uz augšu, taču līdz desmitnieku noslēgušajai čehietei Janai Draslarovai pietrūka tikai pusotra sekunde.

Desmitniekā tika un devīto vietu ieguva vēl viens Latvijas pārstāvis Jānis Šalts, taču junioriem viena suņa skūtera klasē startēja 12 dalībnieki, un uzvarētājam no Norvēģijas viņš 3,8 km distancē zaudēja gandrīz 7 minūtes.

Latvijā lielākas sacensības kamanu suņu sportā gaidāmas nākamā gada marta sākumā, kad Madonā "Smeceres sila" trasē tiks aizvadīts pasaules kausa posms ziemas apstākļos, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts un Baltijas kausa posms.