26.11.2017 16:54

Kamaniņu braucējiem Šiciem piektā vieta sezonas pirmajās sprinta sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucējiem Šiciem piektā vieta sezonas pirmajās sprinta sacensībās Juris Bērziņš-Soms un Maija Tīruma

Siguldieši Andris un Juris Šici bija labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem, svētdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnot piekto vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma ietvaros notikušajās Sprinta kausa sacensībās.

Kā zināms, Sprinta kausā piedalās pa 15 labākajiem dalībniekiem pēc Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem. Laika atskaite sākas jau distancē, nevis no starta, un vietas tiek sadalītas vienā braucienā.

Brāļi Šici finišēja pēc 31,734 sekundēm, piekāpjoties trim Vācijas un vienai ASV ekipāžai. Uzvarētājiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam siguldieši zaudēja 0,112 sekundes. Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš 15 divnieku konkurencē ieņēma 13. pozīciju (+0,377 s).

Vīru sprinta sacensībās augsto sesto vietu izcīnīja Riks Kristens Rozītis (0,207 sekundes aiz uzvarētāja vācieša Feliksa Loha), bet dāmām Elīza Cauce ierindojās 12. vietā (0,300 sekundes aiz amerikānietes Emīlijas Svīnijas).

Iepriekš notikušajās Pasaules kausa izcīņas pamatsacensībās dāmām Latvijas kamaniņu braucējām labāko desmitniekā neizdevās iekļūt. Krimuldiete Elīza Cauce pēc pirmā brauciena bija 14. pozīcijā, bet otrajā sasniedza devīto rezultātu un pakāpās par vienu vietu. Posma uzvarētājai Natālijai Geizenbergerei no Vācijas viņa zaudēja 1,011 sekundes.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem abos braucienos uzrādīja 19. laiku un šādu pozīciju ieņēma arī summā (+1,607 s). Savukārt siguldiete Ulla Zirne pēc pirmā brauciena tika diskvalificēta.

Pasaules kausa izcīņas trešais posms norisināsies 2.un 3. decembrī Altenbergas trasē.

Iepriekš:

Brāļi Šici Vinterbergā finišē labāko sešniekā