25.11.2017 16:26

Brāļi Šici Vinterbergā finišē labāko sešniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici Vinterbergā finišē labāko sešniekā ekrānšāviņš no fil-luge.org

Sasnieguši otro labāko rezultātu pirmajā braucienā, kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici tomēr nespēja nosargāt vietu labāko trijniekā un Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā ierindojās sestajā vietā.

Divnieku ekipāžu sacensības, kas noritēja sarežģītos laika apstākļos, brāļi Šici pirmajā braucienā piekāpās vienīgi titulētajiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam. Taču otrajā mēģinājumā siguldieši uzrādīja vien astoto rezultātu un posma kopvērtējumā atkāpās uz sesto pozīciju.

Pirmās trīs vietas izcīnīja Vācijas ekipāžas ar Egertu/Benekenu priekšgalā. Šici uzvarētājiem zaudēja 0,558 sekundes. Desmitajā vietā ierindojās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,879 s), bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pēc 13. rezultāta pirmajā mēģinājumā neveiksmīgi veica otro braucienu un atkrita uz 20. pozīciju (+2,305 s).

Visai pieticīgus rezultātus Latvijas sportisti sasniedza iepriekš notikušajās sacensībās vīriem. Labākais no latviešiem bija Riks Kristens Rozītis, kurš ar 9. un 17. laiku braucienos summā ierindojās 13. vietā 0,392 sekundes aiz posma uzvarētāja Kevina Fišnallera no Itālijas. Iekļūstot labāko piecpadsmitniekā, siguldietis arī kvalificējās svētdien paredzētajām Sprinta kausa sacensībām.

17. vietu posmā ieņēma Kristers Aparjods no Saulkrastiem (+0,489 s), 24. vietu Artūrs Dārznieks (+0,824 s), bet Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā krita un nefinišēja. Kristaps Mauriņš dienu iepriekš notikušajā Nāciju kausā nespēja kvalificēties Pasaules kausa pamatsacensībām.

Svētdien Vinterbergā notiks sacensības dāmām un Sprinta kausa sezonas pirmais posms.