23.11.2017 13:36

Foto: Latvijas olimpiskās komandas apģērbu kolekcijā apvienotas mūsdienu tehnoloģijas un tradicionālie latviešu elementi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Latvijas olimpiskās komandas apģērbu kolekcijā apvienotas mūsdienu tehnoloģijas un tradicionālie latviešu elementi twitter.com/Olimpiade_lv un publicitātes; infografika - LOK

Trešdien tika prezentēta Latvijas olimpiskās komandas apģērbu kolekcija 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā. Katrs sporta komplekts sastāv no 45 priekšmetiem – apģērba olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai, treniņiem, ikdienai un plaša aksesuāru klāsta.

Olimpiskās komandas apģērbu kolekcija sastāv arī no dažādiem aksesuāriem: apaviem, cepurēm, cimdiem, somām un veļu. Kopā kolekciju veido 25 apģērba gabali, trīs pāri apavu, trīs somas un 14 dažādi aksesuāri, informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.

Kolekcija ir izgatavota no īpaši moderniem materiāliem – ūdensizturīgiem un tajā pašā laikā elpojošiem audumiem, "softshell NeoDry" ar DWR apdari, kas veiksmīgi aizsargā pret aukstumu un vēju, teflona apdare, kas novērš ūdens absorbciju. Lāzera griezumi lielākai izturībai, ūdens necaurlaidīgi rāvējslēdzēji ar speciālu apdari kabatām, magnētiskās aizdares, atstarojoša un dekoratīva apdruka, skārienjutīga sistēma cimdiem un daudz citu aizraujošu elementu, kas izmantoti olimpiskās kolekcijas radīšanā.

Latvija būs viena no sešām valstīm, kas piedalīsies Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, izvēloties sporta apģērbu zīmola "4F" apģērbus. Pārējās ir Polija, Serbija, Grieķija, Horvātija un Maķedonija.

"Mēs darījām visu iespējamo, lai šajā kolekcijā apvienotu mūsdienu tehnoloģijas, piemēram, augstas kvalitātes elpojošus bezšuvju audumus, ūdensnecaurlaidīgus materiālus un tradicionālos latviešu elementus. Kolekcijas krāsas ir balts, pelēks un latviešu sarkanais tonis, kolekcijas dizains papildināts ar Latvijas olimpiskās komandas identitātes zīmi – pinumu, kas simbolizē komandas spēku un vienotību," stāsta uzņēmuma "OTCF" vadītājs Igors Klaja. "OTCF" pieder sporta preču zīmols "4F".

"Šajā kolekcijā mode saplūst ar tehnoloģijām. Inovatīvi risinājumi palīdz pārvarēt ekstremālos laika apstākļus. Standarta šuvju vietā mēs izlēmām izmantot metinātas šuves. Esam izmantojuši arī lāzergriešanas tehniku, lai palielinātu izturību," saka I. Klaja.

LOK darbs pie Latvijas sportistu apģērbu kolekcijas ilga 24 mēnešus. Pēc rūpīgas izpētes un diskusijām tika izveidota Latvijas olimpiskās komandas vizuālā identitāte. Tā sastāv no komandas logotipa un pinuma. Olimpiskās komandas logotips sastāv no Brīvības pieminekļa trim zvaigznēm, uzraksta "Latvija", kas ir veidots, par pamatu ņemot Latvijas karoga krāsu proporcijas (2:1:2), un olimpiskajiem apļiem. Savukārt, lai vizuāli atveidotu Latvijas olimpiešu entuziasmu un spēku, ir izmantots grafisks elements — pinums, kas sastāv no trim atslēgvārdiem: dzīvs — cilvēcisks, nevis mehānisks; pārdabisks — dabisks, nevis zinātnisks; emocionāls — garīgs, nevis fizisks.

Izveidotā komandas identitāte tika nodota profesionālajai "4F" dizaineru komandai, kas cieši sadarbojās ar Latvijas Olimpisko komiteju un radīja Latvijas olimpiskās delegācijas apģērbu kolekciju "Phjončhana 2018".

Novembrī olimpiskās kolekcijas apģērbu modeļu replikas būs iespējams iegādāties "4F" veikalos "Domina", "Riga Plaza", "Origo" un "Valleta".

(ziņa papildināta ar fotogaleriju)