22.11.2017 10:38

Carnikavas basketbolisti uzvar LBL3 līdervienību savstarpējā spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas basketbolisti uzvar LBL3 līdervienību savstarpējā spēlē arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas A grupas līderu savstarpējā spēlē otrdien Carnikavā laukuma saimnieki sīvā cīņā pārspēja basketbola klubu "Salacgrīva", nodrošinot vietu otrā posma labāko komandu turnīrā.

Pirmā puslaika vidū ar 12 gūtiem punktiem pēc kārtas carnikavieši pirmo reizi ieguva vērā ņemamu pārsvaru (29:17), taču tas ne tuvu nebija lūzums spēlē. Pretinieki vispirms samazināja starpību līdz četriem punktiem, bet otrā puslaika sākumā arī panāca izlīdzinājumu (45:45), un līdz pat pamatlaika beigām laukumā turpinājās gluži līdzīga cīņa.

Pēdējās minūtēs Carnikavas komandai tomēr izdevās iegūt un arī nosargāt dažu punktu starpību, turklāt beigu rezultāts 87:81 bija viņu lielākais pārsvars otrajā puslaikā. Uzvarētājiem Jānis Ābols guva 27 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Ojārs Libsbergs iemeta 16 un Kaspars Siliņš 11 punktus.

LBL3 A grupā Carnikavas basketbolistiem nu ir sešas uzvaras, divi zaudējumi un pirmajā posmā vēl atlikušas divas spēles. BK "Salacgrīva" bilance ir 5-2, viņiem seko Rēzeknes "Ezerzeme" ar 4-3. Visticamāk, tieši šis trīs komandas iegūs tiesības otrajā posmā spēlēt deviņu labāko komandu turnīrā, vienlaikus praktiski garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Sarežģītākā situācijā ir Siguldas sporta skolas un Saulkrastu komandas, kuras turpina cīņu par vietām labāko trijniekā savās grupās.