19.11.2017 00:34

Martinu Dukuru Pasaules kausa otrajā posmā apsteidz korejietis Juns

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martinu Dukuru Pasaules kausa otrajā posmā apsteidz korejietis Juns ekrānšāviņš no ibsf.org

Pasaules kausa otrajā posmā sestdien Pārksitijas trasē skeletonistam siguldietim Martinam Dukuram nācās samierināties ar otro vietu. Viņa vecākais brālis Tomass ierindojās dalītā ceturtajā vietā.

Pirmajā braucienā Martins un Tomass uzrādīja attiecīgi otro un trešo rezultātu. Pārliecinoši labākais bija gaidāmo ziemas olimpisko spēļu saimnieks Sunbins Juns no Dienvidkorejas. Martinu viņš apsteidza par 0,29 un Tomasu – par 0,40 sekundēm.

Otrajā mēģinājumā Juns apliecināja, ka līderpozīcijas nav nejaušība, un uzstādīja jaunu trases rekordu – 48,50 sekundes. Martins Dukurs varēja atbildēt ar 48,82 sekundēm un divu braucienu summā korejietim zaudēja visai pārliecinoši, par 0,63 sekundēm.

Ar lielisku otro braucienu trešo vietu posmā izcīnīja Aksels Jungs no Vācijas (0,75 s aiz Juna), bet Tomass Dukurs otrajā mēģinājumā uzrādīja septīto laiku un ierindojās dalītā ceturtajā vietā ar vēl vienu Vācijas skeletonistu Kristoferu Groteru (+0,96 s).

"Uzvarēja stiprākais, korejietis lieliski brauca un šodien bija labākais," telefonintervijā LTV7 godprātīgi atzina Dainis Dukurs. Savu dēlu uzrādītajos rezultātos viņš daļēji vainoja neierastos augstkalnu apstākļus, daļēji – smagu darbu treniņos, kas vērsts uz tālākiem mērķiem.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc diviem posmiem pa 435 punktiem ir Martinam Dukuram un Sunbinam Junam (abiem pa vienai pirmajai un otrajai vietai). Tomass Dukurs ar 368 punktiem ir piektais.

Spēcīgā sniegputeņa dēļ no piektdienas un sestdienu pārceltajās dāmu sacensībās Lelde Priedulēna startēja neveiksmīgi, ierindojoties 18. vietā. Par uzvarētāju diezgan negaidīti kļuva Jeļena Ņiktina no Krievijas, kurai siguldiete divu braucienu summā zaudēja 1,59 sekundes.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms paredzēts 24.un 25. novembrī Vistleras trasē Kanādā.