18.11.2017 16:22

Brāļi Šici labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa pirmajā posmā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Andris un Juris Šici, izcīnot septīto vietu divnieku ekipāžu sacensībās, bija labākie no Latvijas sportistiem olimpiskās sezonas pirmajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās sestdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā.

Divnieku sacensību pirmajā braucienā siguldieši uzrādīja tikai 13. rezultātu, toties otrajā bija ceturtie ātrākie un pakāpās par sešām pozīcijām. Divu braucienu summā uzvarētājiem titulētājiem Vācijas kamaniņu braucējiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi zaudēja 0,632 sekundes.

Otrā Latvijas ekipāža Kristens Putins no Ropažiem un Imants Marcinkēvičs no Naukšēniem braucienos sasniedza sesto un 13. laiku un, no brāļiem Šiciem atpaliekot tikai par sekundes četrām desmitdaļām, Pasaules kausa posmā ierindojās 11. vietā (0,672 sekundes aiz Egerta/Benekena).

Dāmu sacensībās, līdzīgi kā brāļi Šici, siguldiete Ulla Zirne pēc pirmā brauciena bija tikai 17. vietā, taču otrajā sasniedza septīto labāko laiku un summā pakāpās uz desmito pozīciju. Savukārt krimuldiete Elīza Cauce ar 19. un 21. vietu braucienos kopvērtējumā ierindojās 19. pozīcijā.

Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas sportistes Natālija Geizenbergere, Dajana Eitbergere un Tatjana Hifnere. Zirne, kura piektdien izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa izcīņā, divu braucienu summā uzvarētājai zaudēja 0,481 sekundi un Cauce – 0,668 sekundes.

Ulla Zirne piektdien izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa izcīņāUlla Zirne (pa labi) piektdien izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa izcīņā


Dienu iepriekš notikušajās kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā pie iespējas startēt Pasaules kausa pamatsacensībās netika Elīna Ieva Vītola, Anda Upīte, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks un divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Ārpus konkurences startēja arī junioru ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme no Ropažiem.

Svētdien vīru sacensībās piedalīsies Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis, vēlāk norisināsies arī komandu stafetes sacensības.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz 31. decembrim, Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu – trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.