13.08.2012 14:20

Ādažnieki gūst dubultuzvaru velobraucienā "Apkārt Burtnieku ezeram"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieki gūst dubultuzvaru velobraucienā "Apkārt Burtnieku ezeram" www.sportlat.lv

Tradicionālajās riteņbraukšanas sacensībās Burtnieku novadā pirmās vietas izcīna "ZZK" komandas biedri Normunds Zviedris un Dace Hartmane.

Vairāk nekā 300 dalībnieku konkurencē N. Zviedris finišēja pirmais pēc stundas, 22 minūtēm un 41 sekundes, 48 kilometrus garās distances finišā par nieka tiesu apsteidzot "Rietumu-Delfin" komandas pārstāvjus Ivaru Prokofjevu un Kristoferu Rācenāju.

95. vietu absolūtajā vērtējumā ieņēma Dace Hartmane (1.35:46), kura izrādījās labākā starp dāmām. Tuvāko konkurenti viņa apsteidza par četrarpus minūtēm.

Zīmīgi, ka N. Zviedris un D. Hartmane izcīnīja pirmās vietas arī nesenajā Ikšķiles velobraucienā.

Dace Hartmane ikdienā trenējas Ādažu un Kadagas apkaimē, kur treniņā var baudīt gan paugurainu reljefu, gan arī pabraukt taisnākus maršrutus pa asfaltu: "Ādažos ir daudz labu maršrutu, pa kuriem braucot, varu sagatavoties sacensībām." Arī Normunds Zviedris uzskata, ka Ādažos ir labas iespējas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, izmantojot gan velomaršrutu un citas takas Kadagā, gan ap Vējupīti.

Pierīgas riteņbraucēji ieņēma godalgotas vietas arī vairākās vecuma grupās. Pirmie savās grupās bija ikšķiliete Inga Mauliņa (S30) un Jānis Prančs no Piņķiem (V60), otrā – Ulla Trukšāne no Salaspils (S15), trešie – carnikaviete Laima Klauža (S40), salaspilieši Raivis Marčenkovs (V15) un Karlīna Ieva Gasiņa (S15), kā arī siguldietis Arnis Lazdiņš (V16).

Velobraucienā "Apkārt Burtnieku ezeram" notika arī sacensības 12 km distancē un bērnu braucieni.