11.11.2017 10:52

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs četras Ķekavas klubu florbolistes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs četras Ķekavas klubu florbolistes Latvijas Florbola savienība

Latvijas dāmu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs nosaucis tās 20 spēlētājas, kuras piedalīsies pasaules čempionāta finālturnīrā no 1. līdz 9. decembrim Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Viņu vidū ir četras Ķekavas florbola klubu spēlētājas.

Uz pasaules čempionāta finālturnīru brauks divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas, informēja Latvijas Florbola savienībā. Četras florbolistes ikdienā spēlē Norvēģijas, Šveices un Zviedrijas līgās, pārējās – Latvijas virslīgas klubos. Florbola klubu "Ķekava" izlasē pārstāvēs vārtsardze Kristīne Kirilova, aizsardze Gundega Vancāne un uzbrucēja Elīza Elizabete Bērziņa, bet "Ķekavas Bulldogs" – uzbrucēja Anna Ankudinova.

Pasaules čempionātā Latvijas izlase ielozēta vienā apakšgrupā ar somietēm, norvēģietēm un čehietēm. Somijas izlase ir pašreizējā pasaules vicečempione, Čehijas valstsvienība iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās 4. vietā, bet norvēģietes ieņēma 9. vietu. Latvietes jau divus čempionātus pēc kārtas izcīnījusi 5. vietu.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība piedalījās pārbaudes turnīrā Nitrā (Slovākija) un ieņēma piekto vietu sešu komandu konkurencē. Latvietes ar 2:3 zaudēja Polijai, nospēlēja 5:5 ar Slovākiju un ar 6:5 pārspēja Vāciju.