09.11.2017 14:06

Kivlenieks un Cauce ātrākie pirmajā kontroltreniņā Phjončhanas olimpiskajā trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kivlenieks un Cauce ātrākie pirmajā kontroltreniņā Phjončhanas olimpiskajā trasē Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ceturtdien Phjončhanas kamaniņu, bobsleja un skeletona ledus trasē Dienvidkorejā Latvijas kamaniņu sporta izlases dalībnieki aizvadīja pirmo no diviem kontroltreniņiem, kurā tika noskaidroti šobrīd ātrākie braucēji.

Absolūti labāko rezultātu divu braucienu summā vīru konkurencē uzrādīja pieredzējušais siguldietis Inārs Kivlenieks (1:37,416). Otrajā pozīcijā ierindojās pasaules junioru čempions Kristers Aparjods (1:37,557), savukārt trešais labākais rezultāts bija Artūram Dārzniekam (1:37,828). Ceturtais un piektais pirmajā sacensību dienā bija attiecīgi Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

"Nobraucu divus stabilus braucienus ar nelielām kļūdām trases augšdaļā, bet, ņemot vērā to, ka šosezon biju pirmo reizi sacensību režīmā, sanāca diezgan labi. Kā jau visi zina, par lielāko klupšanas akmeni uzskata devīto virāžu, bet domāju, ka šajā trasē ir daudz vairāk vietu, kurās var rupji kļūdīties. Tāpēc visu trasi ir jābūt maksimāli gatavam un koncentrētam, lai visu izdarītu laikā. Lielākā daļa sportistu trasi ir apguvuši ļoti labi, tāpēc sacensības olimpiskajās spēlēs būs ļoti sīvas un aizraujošas," uzskata I. Kivlenieks.

Dāmu konkurencē uzvarēja krimuldiete Elīza Cauce (1:34,842), kura teica: "Pirmajā braucienā mazliet kļūdījos, bet otro braucienu nobraucu labi. Šobrīd trase ir daudz citādāka, kā tā bija februārī, es teiktu labāka." Otrajā vietā ierindojās Kendija Aparjode (1:35,395), savukārt trešā ātrākā divu braucienu summā – Ulla Zirne (1:35.540), bet juniore Elīna Ieva Vītola, aizvadot vien septiņus treniņus olimpiskajā trasē, uzrādīja ceturto rezultātu.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē ar niecīgu pārsvaru labāko rezultātu uzrādīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (1:34,167), otrajā pozīcijā divu braucienu summā ierindojās Andris Šics un Juris Šics (1:34,376), bet trešie bija Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs (1:36.343).

Piektdien Latvijas izlase aizvadīs otro kontroltreniņu ar diviem sacensību braucieniem. Kontroltreniņi ir viens no atskaites punktiem, kurā izlases dalībniekiem ir iespēja iegūt punktus iekšējās atlases nolūkos, jo uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm kvalificēties var tikai trīs vīrieši, trīs sievietes un divas divvietīgās ekipāžas, bet šobrīd Latvijas kamaniņu sporta izlasē savstarpēji cīnās pieci vīri, četras dāmas un trīs divvietīgās ekipāžas.