03.11.2017 16:45

Kalnu slēpošanas sezonu ar uzvarām sāk Gasūna un brāļi Zvejnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu slēpošanas sezonu ar uzvarām sāk Gasūna un brāļi Zvejnieki E.Lukšo, www.infoski.lv

Baltijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības kalnu slēpošanā "Snow Arena" hallē Lietuvā noslēgušās ar Pierīgas sportistu triumfu. Dāmu konkurencē trīs uzvaras trīs dienās izcīnīja siguldiete Evelīna Gasūna, bet vīriem divreiz labākais bija mārupietis Kristaps Zvejnieks un vienreiz – viņa brālis Miks.

Sacensību otrajā dienā sportisti otrreiz sacentās slalomā. Dāmām Evelīna Gasūna uzrādīja labākos rezultātus visās trijās distancēs un summā par 1,83 sekundēm apsteidza Agnesi Āboltiņu no Ķekavas novada. Arī trešajā vietā ierindojās Latvijas pārstāve – Liene Bondare, kura uzvarētājai zaudēja 2,74 sekundes.

Dienu vēlāk paralēlajā slalomā E. Gasūna bija gan ātrākā kvalifikācijā, gan pēc tam uzvarēja piecās izslēgšanas sacensību kārtās. Finālā viņa pārspēja Darju Ovčiņnikovu no Krievijas. Citām Latvijas kalnu slēpotājām neizdevās iekļūt pusfinālā.

Vīru konkurencē pirmās dienas slaloma uzvarētājs Kristaps Zvejnieks otrās dienas sacensību pirmajā distancē nefinišēja. Toties viņa brālis Miks izrādījās labākais visās trijās trasēs, otrās vietas ieguvēju Ņikitu Gurjanovu apsteidzot par 0,38 sekundēm. Trešais bija cēsnieks Žaks Gedra (+0,45 s).

Piektdien Kristapam izdevās revanšēties ar uzvaru paralēlajā slalomā. Viņš bija ātrākais divu kvalifikācijas braucienu summā, bet izslēgšanas sacensību finālā pārspēja brāli Miku.

Baltijas kausa izcīņas otrais posms plānots marta sakumā Siguldā, bet trešais – marta vidū Somijā.