29.10.2017 16:20

"MX Ādaži" motokrosa braucēji izcīna ceļojošo komandu kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"MX Ādaži" motokrosa braucēji izcīna ceļojošo komandu kausu Toms Paipals

Sestdien pēc Nāciju kausa principa notikušajās komandu sacensībās motokrosā "Koro būve kauss", kas tradicionāli tiek organizētas sezonas noslēgumā, "Pro" komandu konkurencē uzvaru izcīnīja "MX Ādaži". 17 amatieru komandu konkurencē pirmā vieta "Moto Mafia" komandai.

"MX Ādaži" komandu pārstāvēja Leons Kozlovskis, Rainers Žuks un Ralfs Edgars Ozoliņš. Kopvērtējumā viņi apsteidza "MX4 Strēlnieki" un "Saldus MK I" komandas, informēja rīkotāji. "MX Open" klasē individuāli pirmo vietu izcīnīja Leons Kozlovskis, otrais Raivis Eikmanis, bet trešais Raimonds Baltgalvis. MX1 klasē līderis bija Rainers Žuks, otrais Rolands Bleidels un trešais Jurģis Žukas, bet MX2 klasē – attiecīgi Ralfs Edgars Ozoliņš, Sandis Armīns Frienbergs un Krišjānis Augulis.

"Profesionālu braucēju Latvijā paliek arvien mazāk. Prieks par tiem ātrajiem amatieriem, kas šodien nenobijās no šī nosaukuma "Pro klase" un piedalījās," izteicās "MX Ādaži" vadītājs Leons Kozlovskis. "Lepojos startēt vienā komandā ar diviem perspektīviem jauniešiem, kuri Latvijas līmenī jau sevi ir pierādījuši. Ralfs Edgars Ozoliņš sezonas beigās ir ļoti progresējis un, turpinot strādāt, varētu būt viens no līderiem. Raineram Žukam ir 17 gadi un Ralfam 15 gadi, protams, ka viņiem būtu jābūt ātrākiem, un tas nav labs rādītājs, ka es savos 43 gados varu viņiem tikt līdzi vai pa priekšu, bet, protams, arī es neguļu un trenējos joprojām ļoti intensīvi."

"Šī sezona ir noslēgusies, tagad atpūtas periods, un tad jau gatavosimies 2018. gada sezonai gan individuāli, gan ar "MX Ādaži" komandas plāniem un mērķiem. Katra komanda ir tieši tik spēcīga, cik tās cilvēki, mums ir spēcīgi sportisti, ar kuru piesaisti jau otro sezonu strādā arī Fīlips Kempelis un palīdz man komandas vadīšanā, lai vairāk laika varu veltīt treniņiem, sportiskajiem sasniegumiem," atklāj. L. Kozlovskis.

Amatieru klases piloti bija īpaši aktīvi un sacensību dienā piedalījās 17 komandas, tādējādi pie starta barjeras visu laiku bija jābūt 34 sportistiem. Tikai ar triju punktu pārsvaru uzvarēja "Moto Mafia" komanda (Artūrs Treija, Mārtiņš Marķitāns un Ričards Bille). Amatieru konkurencē "MX Open" klasē uzvarēja Artūrs Treija, MX1 klasē – Gundars Cibuļskis, MX2 klasē – lietuvietis Erlands Mackonis, bet ceļojošo Elkšņu kausu ieguva krimuldietis Kārlis Alberts Reišulis ("X99/Slīterāni").