28.10.2017 16:53

Neizšķirts Ķekavā garantē Olaines futbolistiem pirmās līgas sudraba medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nospēlējot pēdējā kārtā neizšķirti 0:0 sestdien Ķekavā pret futbola klubu "Auda", otro vietu Latvijas pirmās līgas čempionātā otro gadu pēc kārtas izcīnījuši futbola kluba "Progress" / Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" futbolisti.

Galvenā intriga pirms "komanda.lv" pirmās līgas turnīra pēdējās kārtas bija tas, kura komanda iegūs otro vietu un tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu virslīgā nākamgad pret šīs sezonas virslīgas septīto komandu FS "Metta"/LU. "Progress"/"Olaine" futbolistiem šī mērķa sasniegšanai bija nepieciešams vismaz viens punkts – un to viņi Ķekavā arī ieguva, kaut arī vārtus neguva.

Noslēguma tabulā olainieši ar 15 uzvarām, trim neizšķirtiem, četriem zaudējumiem un 48 punktiem izcīnīja otro vietu, par 10 punktiem atpaliekot no čempioniem "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem un par vienu punktu apsteidzot "BFC Daugavpils" vienību.

Ķekavas FK "Auda" pēc trešās vietas izcīnīšanas pagājušā gada pirmās līgas turnīrā šosezon spēlēja neveiksmīgi un ar 23 punktiem (6 uzvaras, 5 neizšķirti, 11 zaudējumi) ierindojās desmitajā vietā 12 klubu konkurencē.

Par FK "Progress"/AFA "Olaine" un FS "Metta"/LU pārspēļu laikiem un vietām Latvijas Futbola federācija paziņos vēlāk.

Ņemot vērā reglamentu, virslīgas pēdējās vietas ieguvējai nākamsezon būtu jāspēlē pirmajā līgā, taču "Babīte"/"Dinamo" pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm tika izslēgta no virslīgas.