10.08.2012 15:13

Tiesneses slavē Riharda Snikus progresu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiesneses slavē Riharda Snikus progresu Latvijas Jātnieku federācija

Lai labāk sagatavotos startam paralimpiskajās spēlēs Londonā, sporta centrā "Kleisti" sarīkotas Latvijas jāšanas sportista baldonieša Riharda Snikus treniņsacensības.

 

Treniņsacensībās Rihards Snikus izjāja ar diviem zirgiem – Chardonnay, kas tiek gatavots kā galvenais zirgs paralimpiskajam startam, un Prestižu, kas paredzēts rezervei. Sniegumu vērtēja vienas no labākajām iejādes tiesnesēm Latvijā, un tas palīdzēs veikt atlikušo treniņu posmu pirms došanās uz atbildīgajiem startiem Londonā.

"Mūsu, tiesnešu, kopējās domas ir tādas, ka pēdējo nedēļu laikā Rihards ir ievērojami uzlabojis savu jāšanas kultūru un precizitāti. Skaidrāk tiek parādīts shēmas zīmējums, redzams, ka sportists labi izprot, kur katrā brīdī viņam jāatrodas. Jāteic, ka zirgs Chardonnay šobrīd izskatās ļoti labi, un ir gatavs turpmākajam darbam, lai varētu sasniegt vēl augstāku rezultātu," Latvijas Jātnieku federācijas informācijā citēta tiesnese Anita Mangele.

"Protams, ir elementi, pie kuriem vēl laiks piestrādāt. Norādījām par būtiskāko, kas vēl jācenšas sniegumā uzlabot, abām Riharda trenerēm – Olgai Šellerei, kura strādā ar viņu jau daudzus gadus, un Kristīnei Lisovskai, kura komandai piepulcējusies pēdējā sagatavošanās posmā. Pirmkārt, jānoslīpē izjāšana sacensību laukumā, jo tā ir sportista vizītkarte un zināmā mērā ietekmē arī turpmāko tiesnešu vērtējumu."

"Kopumā treniņsacensību ideja bija ļoti vērtīga, jo varējām pārliecināties par to, cik daudz darba padarīts un pie kā vēl vajadzētu nopietnāk piestrādāt," atzīst pats Rihards Snikus. "Pozitīvi ir tas, ka uzlabojusies mana jāšanas precizitāte, ko pierāda arī tiesnešu atzīmes. Protams, pastāv arī vēl ne pārāk pozitīvi momenti, pie kuriem praktiski katru treniņu rūpīgi strādājam. Ar Chardonnay mums izveidojies labs kontakts un praktiski vairs nepastāv viena no galvenajām problēmām, kas bija manāma sākumā, kad zirgs taisnajā līnijā gāja uz kreiso pusi."

To, ka Rihards atradis kopīgu valodu ar Chardonnay, atzīst arī viņa trenere Olga Šellere: "Tagad, kad mums dota iespēja trenēties sporta centrā "Kleisti", ir daudz vieglāk strādāt, jo tur ir laukumu norobežojošā sētiņa un burtu apzīmējumi, pie kuriem jāveic konkrētie elementi. Tā labāk var visu novērtēt, precizēt un atkārtot. Arī abi zirgi jūtas labi un ir apmierināti ar dzīvi. Vēl priekšā liels darbs, īpaši – brīvas izvēles programmā, kam jāpievērš vēl lielāka uzmanība."

Sestdien, 11. augustā Rihardam Snikum paredzēts arī demonstrējuma starts Latvijas Zirgu dienās Inčukalnā, lai vairāk pierastu pie publikas un mazāk pazīstamas sacīkšu arēnas. Londonā Snikus startēs 31. augustā, 2. un 4. septembrī, kad trīs startu summā tiks paziņoti paralimpisko spēļu rezultāti iejādē. Šis ir pirmais gadījums Latvijas sporta vēsturē, kad mūsu sportists izcīnījis tiesības startēt paralimpisko spēļu iejādes sacensībās.