23.10.2017 12:46

Siguldā aizvadīts Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā aizvadīts Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrais posms Siguldas badmintona klubs

Brīvdienās Siguldā notika "Yonex" Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) otrā posma sacensības dažādās vecuma un meistarības grupās. Vairākiem badmintonistiem, izcīnot pirmās vietas, izdevās atkārtot pirmajā kārtā Inčukalnā gūtos panākumus.

Pie trim uzvarām elites jeb A grupas turnīros tika Siguldas badmintona kluba pārstāvji. Vienspēļu turnīru finālos Jekaterina Romanova pārspēja Diānu Stogniju no Rīgas 26:24, 21:18 un Artūrs Akmens – Ediju Līviņu 21:13, 21:14. Jaukto dubultspēļu turnīrā Jekaterina un Artūrs, apvienojot spēkus, finālā triju setu cīņā uzvarēja Līviņu/Stogniju 21:19, 14:21, 21:17.

Dāmu dubultspēlēs par posma uzvarētājām kļuva siguldiete Amanda Azarova un Diāna Stognija. Finālā viņas ar 21:23, 21:19, 21:14 sīvā cīņā pārspēja Kristīni Martinsoni un Daci Šneideri no Rīgas, kuras jau pirmajā kārtā bija negaidīti apspēlējušas ar pirmo numuru izliktās siguldietes Romanovu/Grosbergu. Trešo vietu šajā turnīrā ieguva Siguldas duets Diāna Aleksejeva un Arta Priedniece.

Vīru dubultspēļu turnīra finālā Reinis Krauklis un Toms Preinbergs no Rīgas ar 21:14, 21:14 uzvarēja Aigaru Bedrīti (Valmiera/Sigulda) un Mārtiņu Kažemaku (Baloži), trešā vieta Valteram Liepkalnam (Rīga) un Jānim Malnačam (Baloži).


Vīru B grupas izšķirošajā cīņā jēkabpilietis Uldis Dzirkalis pārspēja Edgaru Saulīti no Inčukalna 25:23, 23:21, C grupā par čempionu kļuva siguldietis Dāvis Strazdiņš, bet B grupā – Diāna Lenceviča.

Tika aizvadīti turnīri arī jauniešiem divās vecuma grupās. U-11 grupā meitenēm pirmās divas vietas ieguva Siguldas badmintona kluba pārstāves Anete Priedniece un Madara Mackēviča, bet U-15 grupā pirmās trīs vietas – Paula Mackēviča, Evisa Petrovska un Elīna Linda Zvejniece. Puiši turnīros uzvarēja Toms Sala no Rīgas un Rainers Zviedrs no Valmieras, bet siguldiešiem Jaroslavam Aleksejevam un Ričardam Līdakam trešās vietas.

Jāatgādina, ka LABL devītajā sezonā paredzēti seši posmi – divi Inčukalnā un četri Siguldā. Trešās kārtas spēles plānotas 16. un 17. decembrī Siguldas Sporta centrā.