22.10.2017 18:16

Stopiņu handbolistes kļūst par līderēm, vīri piedzīvo otro zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes kļūst par līderēm, vīri piedzīvo otro zaudējumu Elvijs Ozoliņš, LHF

Latvijas dāmu handbola čempionāta līdervienību savstarpējā spēlē uzvaru izcīnīja Stopiņu novada handbola komanda (NHK), kura līdz ar to kļuvusi par vienīgo līderi. Zaudējumu pirmās līgas turnīrā svētdien piedzīvoja Ulbrokas sporta kluba handbolisti.

Jēkabpils sporta skola handbolistes savā mājas spēlē pirmās izvirzījās vadībā, taču, kā izrādījās, tā arī bija vienīgā reize, kad Stopiņu NHK bija iedzinējās. Līdz pirmā puslaika vidum viešņas pamanījās iegūt piecu vārtu pārsvaru (11:6), bet otrā puslaika sākumā – pat deviņu (19:10).

Taču cīņa ar to ne tuvu nebija galā. Jēkabpilietes, gūstot piecus vārtus pēc kārtas, samazināja starpību līdz 23:25, bet trīsarpus minūtes pirms beigām arī līdz minimumam – 26:27. Mājiniecēm bija arī iespēja panākt izlīdzinājumu, taču viņas to neizmantoja, un Stopiņu komanda atbildēja ar diviem precīziem metieniem – 29:26 viešņu labā.

Uzvarētājām Lana Nikolajeva guva septiņus vārtus, Elza Seržante sešus, Ivita Asare un Daina Sergejeva pa pieciem.

Turnīra tabulā Stopiņu NHK nu ir 12 punkti (6 spēlēs) un Jēkabpils sporta skolai 10 (6), bet Salaspils sporta skola ar vienu uzvaru un diviem punktiem četros mačos ieņem piekto vietu.


Sāpīgu zaudējumu Latvijas pirmās līgas trešajā kārtā svētdien savā laukumā piedzīvoja Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Cīņā par līdervienību "Skrīveri/Aizkraukle" viņi bija vadībā spēles lielāko daļu, kaut arī starpība ne reizi nepārsniedza triju vārtu atzīmi (8:5, 16:13).

Izšķirošie notikumi norisinājās otrā puslaika vidū, kad neraksturīgi spēles gaitai viesi prata iemest astoņus vārtus pēc kārtas un dažu minūšu laikā izkārtoja 21:16 pārsvaru. Spēlei noslēdzoties, tablo fiksēja Ulbrokas komandas zaudējumu 21:23. Septiņus vārtus mājiniekiem guva Andris Vītols, pa pieciem – Ralfs Ozoliņš un Mareks Koroļkovs.

Ulbrokas sporta klubam šī bija otrā neveiksme sezonas trijās spēlēs, un ar diviem punktiem viņi dala 5-7. vietu. Pēdējā astotajā pozīcijā ar trim zaudējumiem un bez punktiem ir "Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti.