21.10.2017 18:06

Mauriņš un Vītola uzvarējuši kamaniņu sporta Prezidenta kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mauriņš un Vītola uzvarējuši kamaniņu sporta Prezidenta kausa izcīņā arhīvs

Siguldieši Kristaps Mauriņš un Elīna Ieva Vītola kļuvuši par uzvarētājiem tradicionālajās pirmssezonas sacensībās "Prezidenta kauss" kamaniņu sporta starta rāvienos, kas sestdien notika Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē.

Vīru konkurencē, summējot divus starta rāvienus un vienu starta reakcijas rāvienu, Mauriņš triumfēja jau piekto gadu pēc kārtas, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija. Viņš apsteidza savus novadniekus Artūru Dārznieku un Ināru Kivlenieku. Ceturto rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods no Saulkrastiem, kurš bija labākais starp junioriem, apsteidzot Robertu Plūmi un Mārtiņu Botu no Ropažiem.

Dāmu sacensībās, nestartējot Elīzai Caucei, pirmās trīs vietas ieguva jaunietes – Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa no Siguldas un Anda Upīte no Sējas novada. Aiz viņām palika gan abas pieaugušo grupas dalībnieces siguldiete Ulla Zirne un saulkrastiete Kendija Aparjode, gan juniores Zelma Bite un Karolīna Fjodorova no Siguldas.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Kristens Putins (Ropaži) un Imants Marcinkēvičs (Naukšēni), otrie bija juniori Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Ropaži) un tikai tad viņiem sekoja Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Labākie tika noteikti arī trijās vecuma grupās jauniešiem. Vecākajā A grupā (2001./03. g.dz.) pirmās trīs vietas ieguva Lūkass Krasts (Salaspils), Gints Bērziņš (Sigulda) un Artūrs Gruzdulis-Borovojs (Stopiņi), Laima Ose (Saulkrasti), Arina Cicjura (Ropaži) un Justīne Maskale (Ropaži), kā arī Gints Bērziņš/Lūkass Krasts, Gruzdulis-Borovojs/Viktors Nahodkins (Stopiņi) un Kaspars Rinks/Oskars Bondarenko (Ropaži).

B grupā (2004./05. g.dz.) godalgotās vietas ieguva Fēlikss Grantiņš (Rīga), Artūrs Jelagins (Stopiņi) un Aleksis Siņiļņikovs (Saulkrasti), kā arī Viktorija Ziediņa (Stopiņi), Zane Kaluma (Saulkrasti) un Selīna Elizabete Zvilna (Ropaži). Bet jaunākajā C grupā (2006. g.dz. un jaunāki) – Gustavs Krasts (Stopiņi), Rūdis Kūkojs (Saulkrasti) un Arkādijs Skļeinovs (Stopiņi), kā arī Paula Boķe (Ogre), Amanda Ogorodņikova un Ulrika Latvena (abas Saulkrasti).

Jaunā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā sāksies novembra vidū Īglsas trasē Austrijā, bet janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz 31. decembrim, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu – trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.