21.10.2017 16:32

Olaines futbolisti sper platu soli pretī otrajai vietai pirmajā līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines futbolisti sper platu soli pretī otrajai vietai pirmajā līgā arhīvs

Savā laukumā pārliecinoši pieveicot galvenos konkurentus uz otro vietu Latvijas pirmās līgas turnīrā Grobiņas sporta centra futbolistus, futbola kluba "Progress" / Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komanda sestdien spērusi platu soli pretī tiesībām cīnīties par vietu virslīgā.

Pirms priekšpēdējās kārtas spēlēm Olaines un Grobiņas klubiem bija pa 44 punktiem un pie noteiktiem nosacījumiem gan viena, gan otra komanda uzvaras gadījumā jau varēja garantēt otro vietu noslēguma tabulā. Olainiešiem bija nepieciešama uzvara ar vismaz četru vārtu pārsvaru, kā arī vajadzēja, lai ceturtajā pozīcijā esošā "BFC Daugavpils" savu spēli pret FK "Tukums 2000" neuzvarētu. Pēdējais nosacījums nepiepildījās – daugavpilieši uzvarēja ar graujošu 8:0 rezultātu.

Toties paši savu darbu "Progress"/"Olaine" futbolisti paveica godam. Pirmajā puslaikā nepilnu desmit minūšu laikā divreiz bumbu Grobiņas SC vārtos ieraidīja Alekss Regža. Bet izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad viens no viesiem nopelnīja sarkano kartīti, Olaines kluba snaiperis Vugars Askerovs realizēja 11 metru soda sitienu un dažas minūtes vēlāk guva arī ceturtos vārtus. Punktu spēlei pamatlaika priekšpēdējā minūtē pielika mirkli iepriekš uzmainītais Aleksandrs Romanovskis – 5:0 "Progress"/"Olaine" labā un pārliecinošs revanšs par zaudējumu pirmā apļa spēlē Grobiņā (1:4).

Jau pirms priekšpēdējās kārtas Latvijas pirmās līgas čempionu titulu bija nodrošinājuši "Valmiera Glass"/ViA futbolisti (55 punkti). "Progress"/"Olaine" vienībai nu ir 47 punkti, bet Grobiņas SC un "BFC Daugavpils" komandām – pa 44 punktiem. Līdz ar to, lai garantētu otro vietu un tiesības otro gadu pēc kārtas piedalīties pārspēlēs par vietu virslīgā, olainiešiem pēdējās kārtas spēlē 28.oktobrī pret Ķekavas "Audu" pietiks ar neizšķirtu.

FK "Auda" ar 22 punktiem ieņem desmito pozīciju.