18.10.2017 14:00

FOTO: Ādažnieki uzvar arī otrajā Pierīgas skolu basketbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ādažnieki uzvar arī otrajā Pierīgas skolu basketbola turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ādažu Brīvās Valdorfa skolas zēnu komanda izcīnījusi pirmo vietu Pierīgas novadu skolu sporta spēļu basketbola turnīrā C vecuma grupā (2004. g.dz. un jaunāki). Jāatgādina, ka arī B vecuma grupas turnīrā pirms nedēļas labākie bija ādažnieki, tiesa, Ādažu vidusskolas audzēkņi.

Basketbola turnīrs Ādažu vidusskolā bija pulcējis astoņu Pierīgas skolu komandas. Vispirms 2x8 minūtes garas spēles notika divās apakšgrupās, kuru uzvarētāji tikās finālā, bet otro vietu ieguvēji aizvadīja savstarpējo spēli par trešo vietu kopvērtējumā.

Lielajam finālam kvalificējās Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (ĀBVS) un Mārupes vidusskolas komandas, kas savās grupās uzvarēja visās trijās spēlēs. Mārupes puiši ar 23:20 pārspēja Ādažu vidusskolu, ar 21:17 Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu un ar 26:5 Saulkrastu vidusskolu, savukārt ĀBVS audzēkņi uzvarēja Krimuldas vidusskolu (38:10), Jaunmārupes pamatskolu (15:13) un Carnikavas pamatskolu (34:1).

Fināla cienīgajā izšķirošajā spēlē par pirmo vietu Ādažu skolēni pārspēja vienaudžus no Mārupes tikai ar viena punkta starpību – 19:18.

Spēlē par trešo vietu, kurā tikās apakšgrupu otro vietu ieguvēji, Jaunmārupes pamatskolas komanda ar 23:20 uzvarēja Berģu MMP basketbolistus un basketbolistes. Dalītu piekto vietu noslēgumā ieņēma grupu trešo vietu ieguvēji Krimuldas un Ādažu vidusskolas skolēni, bet septīto – Saulkrastu vidusskolas un Carnikavas pamatskolas audzēkņi.

Līdz gada beigām Pierīgas novadu skolu sporta spēlēs atlicis aizvadīt divas sacensības – novembra beigās Mārupes vidusskolā paredzēti parasti ļoti kupli apmeklētie tautas bumbas turnīri D vecuma grupas meitenēm un zēniem (2006. g.dz. un jaunāki).

Iepriekš:

Ādažu vidusskolēni triumfē Pierīgas skolu basketbola turnīrā