18.10.2017 11:26

Vērienīgās motokrosa sacensībās "Arēnā Rīga" startēs arī siguldietis un ādažnieks

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vērienīgās motokrosa sacensībās "Arēnā Rīga" startēs arī siguldietis un ādažnieks publicitātes

21. oktobrī "Arēnā Rīga" norisināsies iekštelpu motokrosa sacensības "Optibet Champions Race", kurās startēs sportisti no Baltijas valstīm, kā arī Lielbritānijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Dalībnieku vidū būs arī Jānis Kārkliņš no Siguldas un pieredzējušais Leons Kozlovskis no Ādažiem.

Ņemot vērā "arenakrosa" īpatnības, sacensības aizritēs kompaktā trasē, kas nodrošinās spraigas un saspringtas cīņas braucēju starpā. Sacensību norisei īsā laikā arēnā bija jāsaved aptuveni 3000 m3 grunts seguma un jāspēj izveidot kvalitatīva un interesanta trase, kuras izveide uzticēta visā Eiropā zināmam trašu speciālistam, informēja pasākuma rīkotāji Nacionālā Motosporta asociācija.

Sacensībās uzvarētāji tiks noskaidroti trīs solo motociklu klasēs. Prestižākajā Čempionu klasē uz starta gaidāmi 20 īpaši uzaicināti sportisti no Latvijas un ārvalstīm, tostarp Lauris Freibergs, Adams Čatfīlds, Dāvis Līvs, Niklass Hallaforss, Karels Kutsars, Andero Lusbo un citi. Junioru sacensībās piedalīsies vairāki sportisti no astoņu līdz 12 gadu vecumam, bet Nacionālajā klasē sacentīsies sportisti no Latvijas, kuri klasiskajā motokrosā startē ar MX1 un MX2 klašu motocikliem.

Jānis Kārkliņš: "Latvijā šajā disciplīnā braukšu pirmo reizi. Esmu braucis iepriekš esmu tikai vienreiz Lietuvā, tāpēc tā man ir salīdzinoši jauna pieredze. Šī disciplīna ir ātra ar daudz elementiem, tāpēc nevaru paredzēt savu sniegumu – jo tālāk tikšu, jo labāk būs."

Leons Kozlovskis: "Savā 30 gadu karjerā iekštelpās esmu braucis tikai aptuveni piecas reizes, tāpēc nevarētu teikt, ka esmu pieradis pie šīs disciplīnas. Trase ir daudz īsāka, viens aplis ir aptuveni 25–30 sekundes. Arenakross ir lielisks veids kā noslēgt sezonu un atrādīties publikai, ceru, ka varēšu "ielikt" arī jaunajiem. Žēl, protams, ka pirms 20 gadiem nebija tāda pasākuma, jo skaitos veterāns, lai gan tāds nejūtos."

Pasākuma organizatori sola, ka gaidāmi arī vairāki pārsteigumi un, iespējams, dalībnieku vidū būs iespēja redzēt leģendārus sportistus, kuri kādu brīdi klasiskā motokrosa sacensībās nav bijuši. Sacensību laikā paredzēta arī plaša izklaides programma un aktivitātes līdzjutējiem.

Biļetes uz pasākumu jāmeklē "Biļešu servisa" kasēs.