17.10.2017 10:31

Motokrosa braucēji Olainē noslēguši Latvijas Nacionālā Reģionu kausa sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Motokrosa braucēji Olainē noslēguši Latvijas Nacionālā Reģionu kausa sezonu Toms Paipals

Aizvadītajā svētdienā Olaines moto trasē tika noslēgta Latvijas Nacionālā Reģionu kausa sezona motokrosā. Šis seriāls atšķiras no citām sacensībām ar to, ka šeit cīņa notiek starp sportistiem neatkarīgi no vecuma vai motocikla kubatūras, jo tiek ņemtas vērā tikai sportiskās spējas.

Kā vēsta rīkotāji, sezonas noslēguma posms bija plaši pārstāvēts – kopumā 125 dalībnieki piecās ieskaites klasēs, kas šim seriālam ir labs rādītājs, ņemot vērā, ka šādas sacensības Latvijā notiek pirmo gadu. Lai gan svētdien visā Latvijā laiks bija lielisks, pēdējais Latvijas Nacionālā Reģionu kausa posms Olainē tika aizvadīts grūtos apstākļos. Iepriekšējo divu nedēļu lietavu dēļ trase bija grūti izbraucama, un sportistiem bija jācīnās līdz pēdējiem metriem.

"Pēdējās nedēļās sūknējām ūdeni līdz spēku izsīkumiem un nesapratām vai sacensības norisināsies. Tāpēc priecājamies, ka sacensību dienā laikapstākļi bija lieliski un sezonas noslēgums aizvadīts godam," atzina finālposma organizators Ervīns Lūriņš.

Īpašu uzmanību izpelnījās MX Pro klase, kurā piedalījās arī tādi motosporta vecmeistari kā Lauris Freibergs un Ivo Šteinbergs. Šajā posmā ātrāki izrādījās Latvijas jaunie sporta talanti – kā pirmais finišu sasniedza Toms Macuks, aiz sevis atstājot lietuvieti Dovidu Karku un Kristeru Drevinski.

MX Jauniešu klasē visātrākais bija mārupietis Edvards Bidzāns, savukārt otro vietu ieguva Aleksis Araids, bet trešo – Rūdolfs Aumeistars. Tāpat arī interesantas cīņas izvērtās MX Junioru grupā, kur uzvaras laurus plūca Uldis Freibergs, aiz viņa finišēja Kristers Janbergs, bet trešais Tomass Šaicāns.

MX C klasē pjedestālu sadalīja Agris Jauntēvs, Marks Toms Jēgers un Kristers Kravinskis, MX B klasē ātrākais izrādījās lietuviešu motosportists Erlandas Mackonis, apsteidzot Mareku Zolmani un Gintu Uzaru, savukārt MX A klasē viss pjedestāls mājiniekiem – Raimondam Baltgalvim, Rolandam Bleidelam un Didzim Putilovam.

Latvijas Nacionālā Reģionu kausa sezonas kopvērtējumā par MX Pro klases ātrāko pilotu tika godināts Rihards Bārenis, otrais – Ralfs Edgars Ozoliņš, bet trešais – Rainers Žuks. Pārējās klasēs par uzvarētājiem kļuva: Uldis Freibergs (MX Juniori), Rūdolfs Aumeistars (MX Jaunieši), Jurģis Žuks (MX A), Raivis Zolmanis (MX B) un Andris Jonaitis (MX C).