15.10.2017 20:24

Florbola klubiem nedēļas nogalē gan graujošas uzvaras, gan sāpīgi zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbola klubiem nedēļas nogalē gan graujošas uzvaras, gan sāpīgi zaudējumi Latvijas Florbola savienība

Raibu nedēļas nogali Latvijas čempionātā piedzīvoja florbola klubi no Stopiņu, Ķekavas, Babītes, Saulkrastu, Salaspils un Inčukalna novadiem. Arī turnīra tabulās Pierīgas komandas ir gan vadošās pozīcijās, gan tuvu lejasgalam.

Latvijas čempioni "Betsafe"/Ulbrokas florbolisti savā laukumā pārliecinoši pieveica Igaunijas čempionvienību "EMU SK" no Tartu. Pirmajā trešdaļā mājinieki panāca 4:0 savā labā, pēc diviem periodiem bija vadībā 9:2 un maču pabeidza ar vēl četriem vārtu guvumiem pēc kārtas – 13:4.

Ar hettriku atzīmējās Kaspars Šķēls, ar diviem precīziem metieniem – Ainārs Juškēvičs, Kristers Eglītis, Emīls Birķis un Rolands Kovaļevskis, bet Juris Gribusts nopelnīja četrus rezultativitātes punktus ar piespēlēm. Jāpiebilst, ka "Betsafe"/Ulbroka no 17. līdz 21. oktobrim piedalīsies "EuroFlorball Cup" turnīrā Valmierā.

Divas neveiksmes nedēļas nogalē piedzīvoja "Ķekavas" florbolisti. Ielaiduši pirmo trīs un pēdējos četrus vārtus spēlē, viņi sestdien ar 4:9 piekāpās turnīra līderiem "Lielvārde/Fat Pipe" (Miķelim Dravniekam 2+0), bet svētdien piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Liepājā pret līdz šim neuzvarējušo "Kurši/Ekovalis" vienību. Trešajā trešdaļā ķekavieši no bezcerīga 2:7 rezultāta spēja panākt neizšķirtu 7:7, turklāt divus vārtus gūstot mazākumā un liepājniekiem nerealizējot divus soda metienus. Tomēr divarpus minūtes līdz beigām mājinieki astoto reizi ieraidīja bumbiņu viesu vārtos – 7:8 (Henrijam Uzraugam 2+0).

Virslīgas turnīra tabulā pēc septiņām kārtām pirmās divas vietas ar 18 punktiem ieņem FBK "Valmiera" un "Lielvārde/Fat Pipe". Divi punkti mazāk ir "Betsafe"/Ulbrokai, bet "Ķekava" ar četriem punktiem sešās spēlēs ieņem desmito pozīciju.

Pa vienai uzvarai divās spēlēs izcīnīja Latvijas pirmās līgas Austrumu grupā spēlējošās Pierīgas komandas. Florbola klubs "SĀC" piektdien ar 5:6 viesos piekāpās "Lielvārde/Fans" vienībai (Tomam Dālem 2+1, Alvim Dālem 1+2), bet sestdien ar 7:6 uzvarēja "Impar Limbaži" florbolistus, kaut piecas minūtes līdz pamatlaika beigām bija iedzinējos 4:6 (Alvim Dālem 2+2, Ivo Videjum 2+0).

Savukārt FK "Saulkalne" vispirms savās mājās Salaspilī ar 5:7 zaudēja "Rubenei-1" (Laurim Lancmanim 2+0), bet pēc tam, uzvaras vārtus gūstot trešās trešdaļas sākumā, izbraukumā ar 5:4 pārspēja FK "Madona" (Patrikam Briežem 2+1, Armandam Alsiņam 2+0).

Grupas tabulā FBK "SĀC" ir otrajā pozīcijā (10 punkti 5 spēlēs), bet FK "Saulkalne" piektajā pozīcijā astoņu komandu konkurencē (6 p., 6 sp.).

Rietumu grupā punktu bagāžu neizdevās papildināt "RSU/Babīte" florbolistiem. Sestdien viņi ar 1:7 kapitulēja "Rīga Rockets" vienībai, bet svētdien Spuņciemā ar 4:7 Jelgavas novada klubam "JeNo", ko dramatiskā cīņā bija pārspējuši pagājušās sezonas Latvijas pirmās līgas čempionāta finālā. Savukārt "Ķekavas Bulldogs" gandrīz atkārtoja savu novadnieku likteni – spēlē pret "Rīga Rockets" otrajā periodā no 0:4 panāca 5:4, taču tad ielaida trīs vārtus un piedzīvoja zaudējumu 6:7 (Oskaram Eglītim 2+1). Babītes un Ķekavas klubi grup;a ieņem divas pēdējās vietas.

Latvijas otrās līgas Austrumu grupas turnīra tabulas pirmajā vietā nostiprinājušies Inčukalna sporta kluba "Coyote" florbolisti, kuri uzvaru sēriju pagarinājuši līdz četrām spēlēm. Divu dienu laikā viņi vispirms savās mājās ar 6:3 pieveica "Jaunjelgava/Daudzese" vienību, bet pēc tam izbraukumā sagrāva komandu "Pēdu nav" 13:5. Otrajā spēlē ar septiņiem precīziem metieniem izcēlās Jānis Levanovičs, bet Dāvis Mintiks divos mačos kopā guva sešus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Vienīgajā dāmu virslīgas spēlē ar Pierīgas komandu piedalīšanos "Ķekavas Bulldogs" izbraukumā ar cienīgu rezultātu 9:12 piekāpās Kocēnu "Rubenei", kaut otrās trešdaļas vidū rezultāts bija graujošs – 0:7. Pa pieciem rezultativitātes punktiem "buldodzēm"nopelnīja Linda Dudajeva (4+1) un Anna Ankudinova (1+4), divreiz precīza bija Līga Vancāne,

Ar 9 punktiem 5 spēlēs "Ķekavas Bulldogs" turnīra tabulā ieņem trešo vietu, bet FK "Ķekava" florbolistes zaudējušas visas četras pirmās spēles.