13.10.2017 21:14

Ķekava samet 111 punktus RTU studentiem, Siguldai neveiksme debijas spēlē jaunajā zālē

Autors  a
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekava samet 111 punktus RTU studentiem, Siguldai neveiksme debijas spēlē jaunajā zālē Ķekavas sporta klubs

Latvijas Basketbola līgas jaunajā sezonā divas spēles piektdien vakarā aizvadīja divas Pierīgas komandas. Otro pārliecinošo uzvaru izcīnīja LBL2 bronzas medaļnieki BK "Ķekava" basketbolisti, bet Siguldas sporta skolas komandai LBL3 debijas spēlē pilsētas jaunajā sporta kompleksā nācās piedzīvot pamatīgu zaudējumu.

BK "Ķekava" basketbolisti izbraukuma maču pret Rīgas Tehniskās universitātes komandu sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas un jau pirmajā ceturtdaļā sasniedza 15 punktu pārsvaru (28:13). Vienubrīd starpība gan saruka līdz pieciem punktiem (45:40), bet abpusēji ļoti rezultatīvās spēles pirmais puslaiks beidzās 58:47 ķekaviešu labā.

Pēc pārtraukuma "Ķekava" diezgan ātri sasniedza 20 punktu (70:50) un pēc tam arī 30 punktu pārsvaru (86:56) un bez problēmām aizvadīja spēli līdz uzvarai 111:79. Ķekaviešu labā Nauris Miezis (att.) guva 26, Harijs Rubenis 19, Niks Saknītis un Agnis Čavars pa 16 punktiem.

Ar spēli pret sporta klubu "Rūjiena" Siguldas Sporta kompleksā jauno sezonu Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā piektdien atklāja Siguldas sporta skolas komanda, kurā pulcēti pašreizējie U-17 vecuma grupas audzēkņi un arī vairāki sporta skolu absolvējušie basketbolisti.

Cīņa pret krietni pieredzējušākajiem pretiniekiem siguldiešiem slikti iesākās (0:8, 6:21), un arī turpinājumā tās gaitu mājiniekiem lauzt īsti neizdevās – pēc pirmā puslaika jau "mīnus 24" (33:57). Otrajā puslaikā laukuma saimnieki viesiem rezultāta starpību neļāva būtiski palielināt, taču arī paši to samazināt nespēja – tuvāk par 16 punktiem (64:80) tikt neizdevās. Pēdējā ofensīvā rūjienieši sagādāja Siguldas basketbolistiem zaudējumu 76:99.

Siguldas sporta skolas komandas rindās rezultatīvākie bija Ričards Fedečko (16 p.), Toms Aizupietis (12), Mareks Veics un Roberts Bērza (pa 10 p.).

Jāatgādina, ka LBL otrajā divīzijā šosezon piedalās 20 komandas. Pirmajā posmā trijās apakšgrupās tiks noskaidrotas 12 labākās vienības (pa četrām no katras grupas) un astoņas vājākās, kas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies 16 klubi.

Savukārt LBL trešajā divīzijā 18 komandas – arī no Carnikavas un Saulkrastiem – trijās grupās aizvadīs divu apļus turnīrus. Pa trim labākajām un pa trim vājākajām vienībām no katras grupas, ņemot līdz savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā spēlēs turnīros par 1.-9. un 10.-18. vietu. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies desmit komandas.