09.08.2012 16:08

Vaskis un Lībietis Lielupē pārspēj Latvijas labāko tenisa pāri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vaskis un Lībietis Lielupē pārspēj Latvijas labāko tenisa pāri arhīvs

Mārupes tenisa kluba "Sēļi" pārstāvis Oskars Vaskis iekļuvis Jūrmalas "Future" turnīra dubultspēļu finālā, taču izstājies no vienspēļu turnīra.

 

Dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla spēlē Vaskis pārī ar Miķeli Lībieti ļoti pārliecinoši pieveica Marku Vervortu no Nīderlandes un Fransuā Artūru Vibēru no Francijas – 6:2, 6:0. Pusfinālā ceturtdien Vaskim/Lībietim pretī stājās Latvijas labākais tenisa duets Andis Juška un Deniss Pavlovs, kuri pēdējos gados regulāri pārstāv valsti Deivisa kausa izcīņas mačos.

Par spīti tam negaidītu uzvaru sīvā cīņā guva Oskars un Miķelis 2:6, 6:4, 10:6, un finālā viņi tiksies ar otro numuru izlikto Itālijas pāri Džanmarko Mikolani un Džordžio Portaluri.

Vaskim ar Pavlovu Lielupes kortos iznāca tikties arī vienspēļu turnīrā, un astotdaļfināla  spēlē krietni pārāks izrādījās pasaules ranga 624. vietā esošais Deniss – 6:4, 6:0. Zīmīgi, ka Pavlovs nākamajā kārtā zaudēja savam dubultspēļu partnerim Juškam.

Tostarp otro vietu Eiropas U-16 komandu čempionātā izcīnījusi Latvijas jauniešu komanda, kuras sastāvā spēlēja Ādažu tenisa centra tenisiste Annija Anna Veinšteina. Līdz ar šo panākumu Latvijas jaunās tenisistes arī izcīnījušas tiesības startēt pasaules čempionātā.