10.10.2017 22:02

Basketbola sezona sākas ar uzvarām Ķekavā, Saulkrastos un Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Basketbola sezona sākas ar uzvarām Ķekavā, Saulkrastos un Carnikavā arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas jaunās sezonas pirmās spēles otrdien aizvadīja trīs Pierīgas basketbola klubi. Ar pārliecinošām uzvarām sezonu iesāka BK "Ķekava", kā arī Saulkrastu un Carnikavas basketbolisti. Šonedēļ turnīrā iesaistīsies arī Siguldas sporta skolas komanda.

BK "Ķekava" spēle pret biznesa augstskolas "Turība" komandu uz laiku slēgtā Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā vietā tika pārcelta uz ierasto Ķekavas sporta kluba zāli. Pēc samērā līdzīgā cīņā aizvadītas pirmās ceturtdaļas otrajā mājinieki starpību vispirms palielināja līdz 12 punktiem (37:25), bet pēdējās trīs minūtēs veica izrāvienu 13:2 un panāca jau 50:27.

Ofensīva tika turpināta arī pēc pārtraukuma, un trešās ceturtdaļas vidū šaubu par uzvarētājiem vairs nebija (71:28). Beigu rezultāts 100:51 BK "Ķekava" labā. Laukuma saimnieku rindās rezultatīvākie bija Nauris Miezis (19 punkti), Niks Saknītis (16), Eduards Avotiņš (12) un Harijs Rubenis (11).

LBL trešās divīzijas spēlē Saulkrastos pret "Jelgava/BJSS" vienību mājinieki vadībā bija gandrīz visas cīņas gaitā, taču vērā ņemamu pārsvaru sasniedza tikai pirmā puslaika pašā beigās (39:28). Otrā puslaika pirmajās piecās minūtēs jelgavnieki visu deficītu likvidēja (42:42), taču saulkrastieši tikpat ātri to atkal atjaunoja, vēlāk arī palielināja līdz 61:45 un aizvadīja spēli līdz uzvarai 68:52. Ģirts Duburs laukuma saimniekiem guva 17 un Armands Jakušenoks 13 punktus.

Carnikavas basketbolisti jauno sezonu iesāka ar mājas spēli pret basketbola skolu "Rīga". Laukuma saimnieki ātri sasniedza vairāk nekā 10 punktu pārsvaru (16:5), diezgan ātri to pazaudēja (18:16), taču ātri atkal atguva (24:16). Otrajā puslaikā carnikavieši lēnā garā aizaudzēja līdz 20 punktiem (65:45) un beigās sasniedza arī gandrīz 30 – 91:62. Lauvas tiesu punktu mājiniekiem divatā guva Jānis Ābols (29) un Rolands Dovgjallo (25).

LBL otrajā divīzijā šosezon piedalās 20 komandas. Pirmajā posmā trijās apakšgrupās tiks noskaidrotas 12 labākās vienības (pa četrām no katras grupas) un astoņas vājākās, kas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies 16 klubi. Sākotnēji LBL2 turnīram bija pieteikusies arī Mārupes sporta centra komanda, taču vēlāk dalību atsauca.

Savukārt LBL trešajā divīzijā 18 komandas trijās grupās aizvadīs divu apļus turnīrus – visi trīs Pierīgas klibi iekļauti dažādās grupās un savā starpā netiksies. Pa trim labākajām un pa trim vājākajām vienībām no katras grupas, ņemot līdz savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā spēlēs turnīros par 1.-9. un 10.-18. vietu. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies desmit komandas.