08.10.2017 20:54

Pierīgas florbola klubi dramatiskās cīņās punktus iegūst un zaudē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas florbola klubi dramatiskās cīņās punktus iegūst un zaudē Latvijas Florbola savienība

Negadījums un tam sekojošā Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa slēgšana ietekmējusi Latvijas florbola čempionāta kalendāru – mājas spēles nevarēja aizvadīt "Ķekavas" vīru un FK "Ķekava" dāmu komanda. Taču kopumā Pierīgas florbola klubi nedēļas nogalē ar dažādām sekmēm aizvadījuši septiņas spēles.

Latvijas čempioni "Betsafe"/Ulbrokas florbolisti divas spēlēs tika pie četriem punktiem. Cīņā savās mājās pret sporta klubu "Pārgauja" viņi otrās trešdaļas sākumā jau bija panākuši 4:0 pārsvaru un aizvadīja maču līdz pārliecinošai 8:2 uzvarai. Pa diviem vārtiem guva Kaspars Šķēls un Niks Ķuzulis.

Dienu vēlāk Kocēnos pret "Rubeni" gāja krietni grūtāk. "Betsafe"/Ulbroka spēles gaitā divreiz atspēlēja divu vārtu deficītu, bet trešā perioda sākumā nepilnu 100 sekunžu laikā iemeta trīs golus un izvirzījās vadībā 6:5. Tomēr laukuma saimnieki divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājuma pēdējā minūtē izrāva uzvaru – 6:7. Pa diviem precīziem metieniem Jura Gribusta un Rolanda Kovaļevska kontā.

Triju zaudējumu sēriju ne mazāk dramatiskā cīņā izdevās pārtraukt "Ķekavas" florbolistiem. Viesos pret SK "Pārgauja" ķekavieši 15 minūtes līdz beigām zaudēja 3:6, taču pamanījās iemest četrus vārtus un triumfēt 7:6. Turklāt Edžus Bunka savus otros un uzvaru nesošos guva trīs sekundes līdz pamatlaika beigām. Divi precīzi metieni arī Klāvam Jansonam.

Virslīgas turnīra tabulā pa 15 punktiem pēc aizvadītām sešām spēlēm ir FBK "Valmiera" un "Lielvārde/Fat Pipe" florbolistiem, viņiem seko "Betsafe"/Ulbroka ar 13 punktiem. "Ķekavai" ir četri punkti četrās spēlēs un devītā pozīcija.


Pirmās līgas turnīrā savstarpējo spēli aizvadījušas divas Pierīgas komandas – FBK "SĀC" Saulkrastos uzņēma florbola klubu "Saulkalne". Viesi pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā 2:0, taču Saulkrastu/Ādažu/Carnikavas komanda atbildēja ar četriem precīziem metieniem un aizvadīja spēli līdz 6:4 uzvarai. Ar trim rezultativitātes punktiem mājiniekiem atzīmējās Alvis Dāle (1+2) un viesiem – Didzis Žihs (3+0).

Austrumu grupas tabulā "SĀC" ir septiņi punkti trijās spēlēs un otrā vieta, bet FK "Saulkalne" – trīs punkti četros mačos un sestā pozīcija.

Otro uzvaru šosezon Latvijas otrajā līgā izcīnījuši Inčukalna kluba "Coyote" florbolisti, kuri guva pirmos piecus vārtus spēlē un ar 11:7 pārspēja "Smiltene '09" vienību. Pa divām reizēm precīzi bija Jānis Levanovičs un Uvis Grava.

Dāmu virslīgā pa zaudējumam abām Ķekavas komandām sagādāja vicečempiones FK "NND" florbolistes. Sestdien viņas trešajā trešdaļā salauza "Ķekavas Bulldogs" pretestību 7:3, bet svētdien pārliecinoši pieveica FK "Ķekava" 8:1.

Rīdzinieces nu kļuvušas par turnīra līderēm (10 punkti), "buldodzes" ar deviņiem punktiem nu ir trešās, bet viņu novadnieces piedzīvojušas neveiksmes sezonas pirmajās piecās spēlēs.