08.10.2017 18:16

Stopiņu handbola komandas uzvar gan dāmu, gan vīru turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbola komandas uzvar gan dāmu, gan vīru turnīrā Latvijas Handbola federācija

Trīs uzvaras trīs spēlēs nedēļas nogalē izcīnījušas Stopiņu novada handbola komandas. Latvijas čempiones Stopiņu NHK handbolistes vēl ar diviem panākumiem pagarināja uzvaru sēriju līdz četrām spēlēm, bet Ulbrokas sporta kluba handbolisti sezonu sāka ar uzvaru pār salaspiliešiem.

Divas spēles divu dienu laikā aizvadīja Stopiņu novada handbola komanda. Sestdien viņas Rīgā tikās ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas handbolistēm, un pirmā puslaika lielāko daļu atradās iedzinējās (0:3, 3:6, 4:9, 12:14). Taču otrā puslaika sākumā guva četrus vārtus pēc kārtas, izvirzījās vadībā 17:15 un, lai arī pretinieces vairākas reizes samazināja starpību līdz minimumam, nosargāja uzvaru 24:23.

Kluba līderes reputācija kārtējo reizi attaisnoja Ivita Asare, kura realizēja 14 no 19 metieniem. Pa trim reizēm bumbu LSPA vārtos ieraidīja Annija Ozoliņa un Daina Sergejeva.

Svētdien Stopiņu handbolistes mēroja ceļu uz Ludzu, kur viņas gaidīja sporta kluba "Latgols" komanda. Pirmās minūtes veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieces (2:4), taču nākamo 13 minūšu laikā viešņas nosargāja savus vārtus neskartus un pašas iemeta sešus vārtus pēc kārtas (8:4). Pēc pārtraukuma starpība sasniedza astoņus vārtus (15:7) un atlikušajā laikā vairs daudz nemainījās – beigu rezultāts 24:15.

Septiņus vārtus guva Elza Seržante, pa pieciem – Ivita Asare un Daina Sergejeva.

Dāmu virslīgas turnīra tabulas galvgalā ar četrām uzvarām četrās spēlēs un astoņiem punktiem ir Jēkabpils sporta skola un Stopiņu NHK. Pa diviem punktiem ir trim komandām, arī Salaspils sporta skolas vienībai, kas gan aizvadījusi tikai divas spēles.


Latvijas pirmās līgas jaunās sezonas turnīru abas Pierīgas komandas – Ulbrokas sporta klubs un "Salaspils/Mērnieks ZM" – svētdien sāka ar savstarpējo cīņu Ulbrokā. Izšķirošie notikumi laukumā risinājās pirmā puslaika vidū, kad mājinieki ar pieciem goliem pēc kārtas rezultāta starpību palielināja līdz plus septiņi (11:4). Otrā puslaika sākumā pārsvars pārsniedza arī desmit vārtus (20:9) un atlikušajā laikā, sāncenšiem apmainoties veiksmīgām epizodēm, Ulbrokas handbolisti svinēja pirmo uzvaru 33:21.

Uzvarētājiem pa sešiem vārtiem guva Sandis Oto un Viktors Fadejevs, pa pieciem – Andris Vītols un Ernests Ritvars Grava. "Salaspils/Mērnieks ZM" rindās rezultatīvākie bija Kaspars Luksis (6) un Žanis Malahovs (4).

Pirmajā līgā, kurā šosezon spēlē astoņas komandas, izspēles sistēma ir līdzīga dāmu virslīgai. Pirmajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru. Divas labākās komandas automātiski iekļūst pusfinālā, bet 3.-6. vietu ieguvēji sacenšas ceturtdaļfināla sērijās.