07.10.2017 21:01

"Stats/Ķekava" zaudē, taču izcīna Latvijas regbija čempionāta zeltu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Stats/Ķekava" zaudē, taču izcīna Latvijas regbija čempionāta zeltu Jeļizaveta Iļjina, LRF

Latvijas čempionāta izšķirošajā spēlē par zelta medaļām sestdien Upesciema stadionā Ķekavas regbija kluba "Miesnieki" komanda "Stats/Ķekava" piekāpās mājiniekiem "Garkalne/Livonia" regbistiem, taču nosargāja pirmo vietu turnīra tabulā un pēc gada pārtraukuma atguva čempionu titulu.

Jāatgādina, ka situācija pirms izšķirošās spēles liecināja, ka "Garkalne/Livonia" uzvarai visas sezonas kopvērtējumā der tikai viens variants – uzvara ar vismaz 24 punktu starpību, turklāt viņiem bija nepieciešams veikt vismaz trīs piezemējumus vairāk par pretiniekam, lai iegūtu arī bonusa punktu.

Jau astotajā minūtē pēc cīņas ar uzbrucējiem bumbu piezemēja Kristaps Martinsons, izvirzot mājiniekus vadībā 5:0, taču "Livonia" turpinājumā nespēja izmantot pārliecinošu bumbas kontroli, lai vairāk palielinātu rezultāta starpību lietus pielijušā, "smagā" laukumā notiekošajā spēlē, liecina Latvijas Regbija federācijas (LRF) informācija

Cīņas turpinājumā Maksims Batrakovs ar soda sitienu samazināja rezultātu līdz 3:5, bet puslaika pašās beigās Jāņa Priedes neprecizitāti piespēlē izmantoja Dāvis Jaunalksnis ar piezemējumu, un, Kristapam Bērziņam iesitot realizāciju, atpūtā komandas devās ar rezultātu 12:3 "Livonia/Garkalne" labā.

Pēc pārtraukuma ievērojams teritoriāls pārsvars, ilgus periodus cīnoties vien dažus metrus no "Livonia" ieskaites laukuma, piederēja "Miesniekiem", līdz neilgi pirms beigām "Miesniekiem" no Velsas palīgā atbraukušais Artūrs Kozels ar piezemējumu samazināja rezultātu līdz 8:12. Spēles beigas, kad, ja ne spēles, tad vismaz čempionu titula liktenis jau bija izšķirts, iezīmējās ar vairākiem kautiņiem.

Latvijas čempionāta pirmā četrinieka turnīra noslēgumā pēc sešām spēlēm katrai komandai "Stats/Ķekava" ieguva 25 punktus, "Garkalne/Livonia" 23, LMT/"Eži" 10, bet regbija klubs "Jūrmala" cīņā ar trim spēcīgākajiem klubiem palika tukšā.

"Stats/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris pēc spēles LRF preses dienestam uzteica pretiniekus, kuri ilgi kontrolējuši bumbu, tomēr bīstamu neko neradīja: "Mēs dominējām grupcīņās, arī autos bijām labāki. Spēlējām uz rezultātu, ne situācijām. Trīs reizes nogādājām bumbu ieskaites laukumā, bet piezemējumus neskaitīja, lai gan esmu pārliecināts, ka vismaz viens bija jāskaita."

Treneris atklāja, ka sezonas pēdējā mačā vairāk spēles laika devis vecajiem spēlētājiem, jo kluba līderim Leno Bramanim šī bijusi pēdējā spēle, un spēlēt pēc sezonas gatavojoties beigt vesela virkne: "Neko sliktu tur neredzu. Mums ir daudzi jaunie, kas var nākt vietā, tikai viņiem vajadzīga lielāka pieredze. Sastāvs mums stipri mainīsies."

Savukārt regbija kluba "Livonia" vadītājs Jānis Zuments paudis pārliecību, ka, viņaprāt, mājinieki pierādījuši, ka ir labāka komanda tāpēc viņiem neesot par ko kaunēties. "Ja pretinieki 30 minūtes pavada mūsu zonā un knapi spēj izdarīt tikai vienu piezemējumu un arī tad pēc mūsu noraidījuma... Slapjajā laikā tomēr nespējām nokontrolēt bumbu tā, lai pārņemtu iniciatīvu sev par labu, jo pie plus 14 vai 16 pretinieki noteikti jau justos savādāk..."

"Miesnieki" kopš sava pirmā titula 1997. gadā par valsts čempioniem kļuvuši vienpadsmit reizes, lai gan tikai trīsreiz pēdējos vienpadsmit gados. Turpretī "Livonia" bija uzvarējusi trīs reizes iepriekšējos četros gados. Viena vai otra komandas bijušas labākās pēdējos sešos gados.