06.10.2017 10:56

Ķekava vai Garkalne: sestdien Upesciemā kļūs zināmi Latvijas čempioni regbijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekava vai Garkalne: sestdien Upesciemā kļūs zināmi Latvijas čempioni regbijā Zigismunds Zālmanis, LRF

Sestdien plkst. 15.00 Upesciema stadionā notiks Latvijas regbija čempionāta otrā posma pēdējā spēle, kurā izšķirsies zelta medaļu liktenis – laukuma saimnieki "Garkalne/Livonia" regbisti tiksies ar Ķekavas kluba "Miesnieki" komandu "Stats/Ķekava".

Pirms izšķirošās cīņas ievērojami labākā situācijā atrodas ķekavieši, kuriem uzvara 53:30 pirmā posma savstarpējā spēlē un gandrīz nevainojama sezonas bilance garantē pārsvaru pār pretiniekiem. Lai nosargātu čempionu titulu, "Garkalne/Livonia" komandai nepieciešama uzvara ar vismaz 24 punktu un trīs piezemējumu pārsvaru.

Jāatzīmē, ka "Miesnieki" Latvijas regbija čempionātā kopš 1997. gada uzvarējuši desmit reizes, taču pēdējā desmitgadē – tikai divreiz. Savukārt livoniešiem ir trīs čempionu tituli pēdējos četros gados. Šīs sezonas otrajā savstarpējā spēlē Latvijas kausa izcīņas pusfinālā pārāki ar 22:7 bija Garkalnes regbisti.

"Šogad atzīmējam 20 gadus kopš sava pirmā čempionu titula. Nešaubos, ka spēle būs interesanta, un tā nebūs pelēka. Tajā būs intriga, kā jau pēdējā laikā ierasts, taču nav zināms, kā spēle izveidosies. Paredzu kārtīgu cīņu," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam prognozēja regbija kluba ''Miesnieki'' prezidents un ''Stats/Ķekava'' galvenais treneris Uldis Bautris.

Savukārt kluba ''Livonia'' vadītājs Jānis Zuments atzina, ka dažādu iemeslu dēļ komandas rindās "zelta spēlē" nebūs virkne pamatsastāva spēlētāju, taču sastāvā veiktas korekcijas, "iepludinot jaunas asinis", un livonieši cīņai būs gatavi.

"Cenšamies savākt iespējamo labāko sastāvu, visi spēki un resursi veltīti tikai šai spēlei. Klubā valda ļoti labs noskaņojums pirms tik svarīgā mača, un tas priecē. Visi apzinās spēles svarīgumu. Gribam sagatavot nelielus pārsteigumus pretiniekiem. Domāju, ka šajā spēlē noteicošais faktors būs kļūdu daudzums – kurš mazāk pieļaus kļūdas, tas arī būs pārāks," Garkalnes kluba mājaslapā citēts treneris Edmunds Ščavinsks.

Sestdienas spēlei tiešraidē būs iespēja sekot portālā "sportacentrs.com".