07.08.2012 13:32

Kārkliņš nefinišē Cēsīs, taču joprojām līderis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kārkliņš nefinišē Cēsīs, taču joprojām līderis "MX Ādaži"

"MX Ādaži" komandas pārstāvis Jānis Kārkliņš Latvijas motokrosa čempionāta piektajā posmā bija spiests samierināties ar 12. vietu.

 

Apvienotajā MX2 un MX 125 jauniešu klasē kvalifikācijā Kārkliņš uzrādīja ceturto rezultātu, bet pirmajā sacīkšu braucienā finišēja trešais. Taču otrajā braucienā viņš pāris apļu līdz finišam bija spiests izstāties un pie ieskaites punktiem netika, posma kopvērtējumā noslēdzot labāko duci.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā Kārkliņš ar 197 punktiem saglabā pirmo vietu un tuvāko sekotāju Andi Valtu apsteidz par 27 punktiem.

"MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis Cēsīs piedalījās MX2 klases kvalifikācija, taču sacensībās uz starta neizgāja. Kopvērtējumā viņš noslīdējis uz piekto vietu, savam komandas biedram zaudējot 58 punktus (par uzvaru katrā braucienā pienākas 25 punkti).

Godalgotas vietas trijās klasēs Cēsu posmā izcīnīja Mārupes automoto kluba "Bieriņi" pārstāvji. Pirmo vietu veterānu konkurencē izcīnīja 52 gadus vecais Atis Alžāns, kurš ir arī līderis kopvērtējumā, bet astotais starp senioriem bija Jānis Bidzāns.

Apvienotajā veterānu, iesācēju un "hobby" klases braucēju sacensībās kvadricikliem "Bieriņu" komandas dalībnieks Raivis Sootee no Piņķiem atsevišķos braucienos ieņēma 11. un 7. vietu, taču summā izrādījās labākais starp iesācējiem. Viņam arī trešā vieta Latvijas kausa izcīņas kopvērtējumā. Attiecīgi ceturto un piekto vietu veterānu grupā ieņēma "MX Ādaži" komandas braucējs Artūrs Skuja un mārupietis Juris Ozoliņš.

Savukārt MX50 klasē, kurā startē no četriem līdz deviņiem gadiem veci puikas, trešo vietu gan abos braucienos, gan posma summā izcīnīja Martins Varmalis, kurš Latvijas čempionāta kopvērtējumā savā grupā ir otrais. Desmitais Cēsis bija vēl viens "Bieriņu" braucējs Edvards Bidzāns.

Sacensībās "MX iesācēji" grupā vietas no septītās līdz desmitajai sadalīja Raitis Mežaraups ("MX Ādaži"), Ēriks Kumpens ("Bieriņi"), Ainārs Ruža un Raitis Zvejnieks Ruža (abi "MX Ādaži").