21.09.2017 14:06

Olaines skeitbordists triumfē Eiropas čempionātā Spānijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Olaines skeitbordists triumfē Eiropas čempionātā Spānijā Spānijas Skeitborda slaloma asociācija

Madridē noslēdzies šāgada Eiropas čempionāts skeitborda slalomā, kas norisinājās trīs disciplīnās – milzu slalomā, speciālajā slalomā un līnijslalomā. Sacensību kopvērtējumā triumfēja titulētais olainietis Jānis Kuzmins kļūstot par Eiropas čempionu profesionāļu grupā.

Latvijas Skeitborda federācijas prezidente Lienīte Skaraine pavēstīja, ka J. Kuzmins izcīnīja zelta medaļas milzu slalomā un speciālajā slalomā, kā arī bronzu līnijslalomā, kurā vietas tika noteiktas pēc kvalifikācijas braucieniem, izpaliekot finālbraucieniem. Jānis minējis, ka, iespējams, finālbraucienos būtu izdevies pakāpties augstāk arī šajā slalomā disciplīnā, diemžēl organizatori tos laika trūkuma dēļ atcēla.

Jānim aiz sevis izdevās atstāt spēcīgo zviedru Vikingu Hadestrandu un jauno francūzi Kristoferu Duponu, kaut arī cīņa bija sīva, un konkurentu rezultāti ļoti blīvi.

Latvijas skeitbordisti Madridē izcīnīja vēl vairākas medaļas. Dāmu konkurencē rīdziniecei Elīzai Marijai Gailītei sudrabs speciālajā slalomā un bronza līnijslalomā, bet Elīzas māsai Annai Monikai Gailītei sudraba medaļa līnijslalomā. Junioru grupā kopvērtējumā triumfēja liepājniece Ērika Mare Belta, izcīnot uzvaru milzu un līniju slalomos, kā arī iegūstot sudrabu speciālajā slalomā.

Bērnu grupā uzvara liepājniekam Patrikam Jostmanim pirmā vieta visos trijos slalomos un līdz ar to arī kopvērtējumā. Savukārt veterānu ("Masters 45+") grupā veiksmīgi startēja Salvis Skarainis, izcīnot sudraba medaļu speciālajā slalomā, bronzas medaļas milzu slalomā un līnijslamomā, kas kopvērtējumā viņam nodrošināja trešo vietu kopvērtējumā.

Nākamās sacensības Latvijas sportistiem plānotas novembrī Prāgā, kur notiks Eiropas čempionāts telpās.